Najbolj brano v rubriki Mnenja:

Najbolj brani komentarji in kolumne leta 2016 v rubriki Mnenja.

Najbolj brano kolumno leta, ki je tudi najbolj bran članek leta 
2016 na primorske.si, je napisala Dragica Korade. Foto: Sašo Bizjak
Najbolj brano kolumno leta, ki je tudi najbolj bran članek leta 2016 na primorske.si, je napisala Dragica Korade. Foto: Sašo Bizjak

Dragica Korade: “Danes nisi več človek, če nimaš denarja”

Dolgo je oklevala. Najprej je vrnila olje, a vsota je bila še vedno previsoka. Potem je dala na stran mleko in si premislila: “Ne, raje makarone.” Vrsta za edino odprto blagajno v trgovini, ki ima sicer štiri blagajne, se je daljšala. Čutilo se je, kako nestrpnost med čakajočimi narašča. Ona pa se ni mogla odločiti, ali naj gre domov brez makaronov ali mleka.

Andraž Gombač: Umrl je najboljši slovenski pevec

Veliko prezgodaj se je od nas nepričakovano poslovil naš veliki pevec, največji, najboljši, nenadkriljivi mojster, ki mu bo slovenski narod vekomaj hvaležen, saj nam je zapustil nepregledno zakladnico zimzelenih mojstrovin naše popularne glasbe ... Ja, s takimi in še hujšimi odami bodo drug drugega prehitevali, ko bo škripnil, “za vekomaj utihnil”, zdaj, ko še miga za mikrofonom, pa se jim ne ljubi dvigniti riti in iti na njegov koncert, pa četudi nastopa v kleti čez cesto!

Tina Milostnik Valenčič: Ne nosi mi rož

Danes mi ne nosi rož in bonbonier. Ker nisem pokojna in me čokolada ne vleče iz depresije. Ne prinašaj mi parfumov ne rdečega perila, ki mi bo tako ali tako preozko, ne mešalnika ali tiste čudežne metle iz televizijskih oglasov. Mojega obstoja ne skrči le na eno vlogo in ne pripisuj mi prevelike šibkosti ne ogromne moči, ker sem takšna kot ti. Človek.

Antiša Korljan: Kako bi moralo biti

V sredo ob sedmih zjutraj bi v pisarni ministrice za zdravje morali kot šolarčki sedeti direktorji vseh podjetij, ki so sodelovala pri projektu šempetrske urgence. Družbo bi jim morala delati tudi direktorica bolnišnice. Milojka Kolar Celarc bi morala biti nasršena, besna, bati bi se je morali tudi tisti njeni brezimni birokrati, ki se sončijo ob njej.

Aleksander Zadel: Kaj se nam je zgodilo v Planici?

Ali ste bili tudi vi letos v Planici? Ali ste v živo doživeli delček evforije naroda ob dosežkih izjemnih športnikov? Se vam je zdelo, da je prelepo, da bi bilo resnično? Ste začutili zanesenost, kot da bi bili sami del te uspešne zgodbe? Ste upali, da bo trajalo?


Najbolj brano