Za Georgea Michaela usoden prekomerni odmerek heroina?

Britanski glasbenik George Michael naj bi umrl zaradi prekomernega odmerka heroina. Na to naj bi po pisanju Daily Telegrapha namignil njegov partner Fadi Avaz, sicer oblikovalec pričesk za znane osebnosti. Prav on ga je našel na božični dan okoli poldneva mrtvega v njegovi vili v Londonu.

George Michael na vrhuncu svoje slave konec 80. let 
minulega stoletja.
George Michael na vrhuncu svoje slave konec 80. let minulega stoletja. 

LONDON > “Zmenjena sva bila za božično kosilo. Odpravil sem se k njemu, da bi ga zbudil, ampak našel sem ga negibnega v postelji. Ne vemo še, kaj se je točno zgodilo. Pred kratkim so se stvari zapletle, ampak George je nestrpno pričakoval božič, tako kot jaz. Zdaj je vse uničeno. Želim si, da bi si ga ljudje zapomnili po tem, kar je bil - čudovita osebnost,” je Fadi Avaz povedal za Daily Telegraph.

Anonimni vir pa je za časnik dodal, da se je v zadnjem letu George Michael boril z odvisnostjo od heroina. “Večkrat je bil hospitaliziran zaradi predoziranja. Čudež je, da je zdržal do sedaj,” je povedal vir za Daily Telegraph.

Časnik še piše, da je vzrok smrti srčni zastoj (in ne infarkt, kot so sprva poročali nekateri mediji) zelo pogost pri odvisnikih od heroina. Pridobili so tudi izjavo natakarja iz lokalnega puba, kamor je Michael v preteklosti večkrat zahajal, zadnje čase pa zelo poredkoma. “Fizično se je povsem spremenil. Bil je nabuhel, nosil je neprestano sončna očala, bil je skorajda nerazpoznaven,” je povedal natakar iz puba Catherine Wheel.

Angleški mediji še pišejo, da George Michael ni nikoli prenehal s številnimi dobrodelnimi donacijami, največkrat anonimnimi, poleg tega so izpostavili še njegov doprinesek k pravicam homoseksualcev, po tem, ko je konec 90. let tudi sam javno naznanil, da je istospolno usmerjen.

BP


Najbolj brano