Direktni vlaki iz Slovenije v večja evropska mesta

Danes je začel veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki največ sprememb prinaša v mednarodnem prometu. Med drugim bo poleti med Budimpešto in Koprom oziroma Reko vozil direktni mednarodni vlak. V Trst, do koder lahko potniki z vlakom potujejo do Opčin in nato z avtobusom do središča mesta, pa bo dvakrat na dan iz Ljubljane vozil tudi avtobus.

Danes je začel veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki 
največ sprememb prinaša v mednarodnem prometu. Foto: Bogdan Macarol
Danes je začel veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki največ sprememb prinaša v mednarodnem prometu. Foto: Bogdan Macarol

LJUBLJANA > Kot so sporočili iz Slovenskih železnic, nekaj sprememb velja tudi v notranjem prometu. Tako bo iz Murske Sobote v Ljubljano po novem dopoldne vozil direktni vlak in se popoldne vračal. Avtovlak, ki zdaj vozi med Bohinjsko Bistrico in Podbrdom, pa bo vozil na podaljšani relaciji, in sicer od Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči.

Več sprememb se obeta v mednarodnem prometu. Poleg mednarodnega vlaka, ki bo poleti vozil med Budimpešto in Koprom oziroma Reko, bodo direktni vlaki vozili tudi v večja evropska mesta. V Zagreb bodo vsak dan vozili štirje vlaki, ki bodo imeli povezave do Reke in Splita.

Štirje vlaki dnevno v München

V Beograd bo vozil en vlak na dan, decembra in poleti pa še dodatni nočni vlak. Vlaki bodo imeli povezave do Skopja, Sofije in Carigrada. Sedem regionalnih vlakov bo vozilo iz Maribora v Gradec, ustavljali pa bodo tudi na letališču v Gradcu. V Beljak bodo vozili trije dnevni in dva nočna vlaka, ki bodo imeli povezave do Benetk in Rima, Salzburga, Innsbrucka, Prage in Varšave.

Štirje vlaki dnevno bodo vozili v München, naprej pa bodo imeli povezave v Pariz, Köln, Bruselj, Amsterdam, Frankfurt in druga nemška mesta. Vlaki bodo vozili tudi v Zürich, Feldkirch, St. Anton, od koder imajo povezave v Ženevo, Lyon in druga večja mesta.

50-odstotni popust

Nekatere vozovnice se bodo tudi pocenile. Za vlak med Ljubljano in Beogradom bodo odslej vse enosmerne vozovnice stale 29 evrov, povratne pa 49 evrov na osebo. Potniki se bodo lahko do Zagreba odslej za devet evrov odpeljali tudi iz Celja, iz Maribora pa za 12 evrov. Za pot iz Ljubljane do Pulja in nazaj bodo odšteli 29 evrov, od Ljubljane do Skopja pa 37,5 evra, so pojasnili na železnicah.

Ceneje bodo potovale tudi skupine potnikov, in sicer med Slovenijo in Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Makedonijo, in sicer s 50-odstotnim popustom. Pol ceneje pa bodo med Slovenijo in Hrvaško potovali tudi starejši od 60 let in upokojenci ter mladi do 26. leta.

STA


Najbolj brano