V novi številki Primorskih novic preberite

Štiri leta po odmevnih hišnih preiskavah, povezanih z domnevno sumljivimi posli ob gradnji koprskega nogometnega stadiona, s koprskega sodišča prihaja novica, da teh poslov ne bodo preiskovali v sodni preiskavi. Zadeva je tako zaključena. Po zaslišanju osumljenih v tej zadevi se je preiskovalni sodnik odločil, da preiskave ne uvede, njegovo odločitev pa je najprej potrdil izvenrazpravni senat sodišča, nato pa še višji sodniki.

Štiri leta po odmevnih hišnih preiskavah,  povezanih z  domnevno sumljivimi posli ob  gradnji koprskega nogometnega 
stadiona, s  koprskega sodišča prihaja novica, da teh poslov   
ne bodo preiskovali  v sodni preiskavi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Štiri leta po odmevnih hišnih preiskavah, povezanih z domnevno sumljivimi posli ob gradnji koprskega nogometnega stadiona, s koprskega sodišča prihaja novica, da teh poslov ne bodo preiskovali v sodni preiskavi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

“Bavčarju sem denar vrnil na neznanem kraju ob neznanem času”

Bojan Korsika trdi, da je Igorju Bavčarju vrnil 400.000 evrov. Kdaj in kje noče povedati. “Na neznanem kraju ob neznanem času,” je dejal danes na okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer Bavčar od njega s tožbo zahteva vračilo posojila. “Mislim, da je to v našem sodnem sistemu dokazni material,” je dejal.

V Luki so po šestih letih le našli sklep Časarjeve uprave o Luni

Koprsko okrožno sodišče je - že drugič - končalo odškodninski postopek, v katerem uprava Luke Koper očita nekdanji štiričlanski upravi Roberta Časarja, da je oškodovala podjetje, ko je pred osmimi leti za 1,9 milijona evrov kupila zemljišče in stavbo nedokončane igralnice Luna v Sežani. V prvem postopku sodišče ni ugotovilo oškodovanja, vendar je višje sodišče zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Novo sodbo v tej pravdi je pričakovati še letos.

Vila Virginia nič več portoroška sramota?

“Sam sem sodeloval z vložkom pri prevzemu družbe, zdaj pa je zadevo prevzel gospod Kozjak,” je svojo vlogo v zvezi z nakupom zapuščene portoroške Vile Virginie pojasnil odvetnik Franci Matoz. Načrti novega lastnika vile so zgraditi apartmajski hotel, kar na piranski občini in v portoroškem turističnem združenju pozdravljajo.

Novi privezi, nove cene

Okolje Piran bo do februarja zagotovilo 74 dodatnih privezov na novih plavajočih pomolih v portoroškem mandraču, predlagali pa bodo tudi nov cenik. Dela so se začela danes.

Sodišče uvedlo stečaj Lipice turizma

Družba Lipica turizem, v kateri so bili zaposleni kuharji, natakarji, receptorji in sobarice ter drugo osebje v hotelu Maestoso v Lipici, je od četrtka v stečaju. Okrožno sodišče v Kopru je dva dni po oddaji vloge že izdalo sklep o uvedbi stečajnega postopka in za stečajno upraviteljico imenovalo Manco Vuk Osenar. Upniki lahko terjatve in ločitvene pravice prijavijo do 8. marca.

Hočejo varen prehod

Krajani Idrijske Bele so zaradi trikrat poplavljenega lajšta, novega prehoda čez Idrijco, na dveh izrednih sejah KS Mesto Idrija zahtevali, naj ga dvignejo, da bo prehod čezenj varen prehod v vseh vremenskih razmerah. Zaradi trditev vodstva občine, da višji most v krajinskem parku ni dovoljen, so se sestali še s predstavnikom Zavoda RS za varstvo narave in naposled z odprtim pismom vodstvo občine pozvali, naj takoj ukrepa.

“Mučili so me z nedelom”

“Pripravil sem podroben seznam tematik, ki bi jih v okviru te sheme lahko predaval. Sprejeli so jih, a predavanj nisem nikoli izvedel,” je danes na sojenju Dušanu Črnigoju in Ožbeju Marcu zaradi preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti povedal Zdravko Slamič, nekdanji vodja kadrovskih splošnih služb v skupini Primorje.

Z vesli proti zajezitvam rek

“Ko reki prekineš tok, se življenje v njej ustavi,” pravi Rok Rozman, ki mu je prizadevanje za ohranjanje neokrnjenih rek z bojem proti njihovi zajezitvi zlezlo pod kožo. “Denarja od tega ni, je pa zadoščenje, ko greš zvečer spat, ker veš, da delaš nekaj dobrega,” še pojasni glavni “krivec” za največjo akcijo reševanja rek v Evropi - Balkan Rivers Tour.


Najbolj brano