Teliček in želva sta razvila tesen odnos

Organizacija za zaščito divjih živali na Tajskem poroča o tesnem odnosu, ki sta ga razvili dve živali različnih vrst, ki sta pri njih v oskrbi, in sicer teliček in želva.

Organizacija za zaščito divjih živali na Tajskem poroča o 
tesnem  odnosu, ki sta ga razvili dve živali različnih vrst, ki sta 
pri njih v oskrbi, in sicer teliček in želva. Foto: Wildlife Friends Foundation Thai
Organizacija za zaščito divjih živali na Tajskem poroča o tesnem odnosu, ki sta ga razvili dve živali različnih vrst, ki sta pri njih v oskrbi, in sicer teliček in želva. Foto: Wildlife Friends Foundation Thai

BANGKOK > Šetmesečnega telička je organizacija Wildlife Friends Foundation Thailand prevzela februarja letos. Zaradi poškodb mu je del zadnje noge odmrl, naredili so mu protezo. Želvo pa so leta 2013 rešili iz živalskega vrta v Bangkoku, potem ko so živalski vrt zaprli. Na njihovo presenečenje sta želva in teliček razvila zelo tesen odnos. Pogosto ju vidijo, kako si sledita med hojo, si delita hrano in skupaj počivata.

Organizacija Wildlife Friends Foundation Thailand skrbi za rehabilitacijo in oskrbo divjih živali, ki so bile žrtve izkoriščanja ljudi ali so prišle v konflikt z ljudmi. Ukvarja se z ozaveščanjem in skrbjo za divje živali na Tajskem in v Jugovzhodni Aziji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano