V Ljubljani z največjo stekleno piramido iz skodelic na svetu podrli rekord

Steklarna Hrastnik je v začasni trgovini v hali A v ljubljanskem BTC danes dokončala največjo stekleno piramido na svetu. Z 2,71 metra visoko in 8,5 tone težko piramido, sestavljeno iz nekaj manj kot 20.000 steklenih skodelic puzzle, podirajo aktualen Guinessov rekord. Piramida bo na ogled do začetka januarja.

Steklarna Hrastnik je v začasni trgovini v hali A v ljubljanskem 
BTC danes dokončala največjo stekleno piramido na svetu. Foto: STA
Steklarna Hrastnik je v začasni trgovini v hali A v ljubljanskem BTC danes dokončala največjo stekleno piramido na svetu. Foto: STA

LJUBLJANA > Steklarna Hrastnik je 3D-piramido iz skodelic puzzle, ki so sicer prejele nagrado za dizajn red dot, zgradila v štirih dneh. Podirajo aktualen Guinessov rekord, ki ga je v septembru postavilo japonsko avtomobilsko podjetje Honda. Njihov avtomobil je bil visok 1,32 metra.

"Narejena je iz najčistejšega stekla na svetu, ki ga izdelujemo v Hrastniku," so povedali v Steklarni Hrastnik in dodali, da je piramida združila tako dizajn kot industrijo.

Po njihovih besedah želijo s tovrstnimi projekti dvigniti prepoznavnost steklarne tako doma kot v tujini. Kot so povedali, nadaljujejo z doseganjem ciljev, ki so si jih zadali. "Merimo zelo visoko, smo ambiciozni. Piramida simbolizira, da greš proti vrhu," so dodali.

STA


Najbolj brano