V malem pristanu premožnih

Sončen in razmeroma topel dan po več kislih je mnoge pritegnil na prosto. Nekateri so šli na sprehod ob obalo, tudi k sosedom v Italiji. Posebej pritegne “bogati” Portopiccolo.

 Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

SESLJAN > >V to tržaško letovišče s svojim zalivom, zajedenim v strmi rob Krasa, Primorci zahajajo zlasti poleti. Goričanom in delu Kraševcev predstavlja najbližjo morsko plažo, ki ne leži ravno ob industrijskih mestih, kot velja za tisti v Barkovljah pri Trstu ter Marini Juliji pri Tržiču. Dovolj blizu je za popoldanski skok v vodo po končani službi, pa za nedeljski izlet.

A odkar je sosednji, manjši zaliv postal mondeno mestece za oddih Portopiccolo, namenjeno premožnim, se do Sesljana tudi izven sezone zapelje več Primorcev kot prej. Tako je bilo tudi danes. Med sprehajalci po Portopiccolu in okolici smo večkrat slišali nam domač jezik, prevladovali pa so seveda Italijani.

Prav živahen sicer obmorski del Sesljana v tem obdobju leta ni, če izključimo sprehajalce, si je pa na čem pasti oči. Na svoj račun pridejo zlasti ljubitelji bark. AS


Najbolj brano