V novi številki Primorskih novic preberite

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v začetku septembra sporočil, da bi predor Markovec do konca meseca lahko izvzeli iz cestninskega sistema in bi skozenj vozili brez vinjete. Ob izteku septembra je dokončno jasno, da iz tega za zdaj ne bo nič. Na ministrstvu pravijo, da je na potezi Dars, ki upravlja s hitrimi cestami in avto cestami, v Darsu pa, da je za nadaljnje korake pristojno ministrstvo.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v  začetku 
septembra sporočil, da bi predor  Markovec do konca meseca  lahko izvzeli iz  cestninskega sistema in bi    skozenj vozili 
brez  vinjete. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v začetku septembra sporočil, da bi predor Markovec do konca meseca lahko izvzeli iz cestninskega sistema in bi skozenj vozili brez vinjete. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Avseniki, sinonim za kakovost

Glasba legendarnih Avsenikov iz let 1953-2016 je rasplziskana, popisana in katalogizirana. Lično, s številnimi fotografijami opremljeno knjigo Zlati zvoki, tako težko, da jo je treba čvrsto držati z obema rokama, je podpisal Aleksi Jercog, novinar in glasbenik iz Mačkolj nad Trstom, danes doma v Trebčah.

Dejanje ni bilo naklepno

Pri Juretu M. sta nova izvedenca psihiatrične stroke ugotovila, da ima sindrom odvisnosti od več psihoaktivnih snovi, v času storitve kaznivega dejanja pa je bila možna tudi organsko disociativna motnja.

Beka zahtevnejša in boljša kot Kokoš

2. Kraški dekatlon je privabil kar 270 tekmovalcev.

Jan Koprivec primorski novinec

Vse bliže sta kvalifikacijski tekmi za svetovno nogometno prvenstvo s Slovaško in Anglijo, ki bosta odigrani v ljubljanskih Stožicah. Selektor Srečko Katanec je predstavil seznam igralcev, ki se bodo na pripravah zbrali v ponedeljek.

Uber: slaba novica za gospodarstvo ali poslovni model za prihodnost?

Uber, aplikacija za iskanje prevozov, navdušuje uporabnike po vsem svetu, precej manj veselja pa sproža pri poklicnih voznikih, ki se vstopa hitro rastočega podjetja bojijo.

Stisko si lajšajo tudi z nogometom

Naša država je po večletnih zavlačevanjih s sistemsko rešitvijo mladoletne begunce, ki v Evropo pridejo brez spremstva, pred mesecem dni začela pilotno nameščati v dijaška domova v Postojni in Novi Gorici, kjer naj bi bilo zanje zagotovljeno primernejše okolje.

Kanec zaščite in letina bo odlična

Grozdje v Vipavski dolini je kakovostno, a ga je manj. Stroka svetuje enološka sredstva proti kvarljivcem vina.


Najbolj brano