Prvi Fiatov veliki pickup

Fullback je Fiatov prvi pravi pickup v Evropi. V Sloveniji je na voljo v treh različicah, z enim motorjem in dvema menjalnikoma. Cene se začnejo pod 25 tisočaki.

Fullback je prvi pravi italijanski pickup.
Fullback je prvi pravi italijanski pickup. 

Čisto italijanski pa vendarle ni, saj gre za fiatovo različico modela mitsubishi L200. Sodelovanje z Japonci se je začelo leta 2014. Japonci so lani predstavili model L200, letos pa je sledila Fiatova izvedenka poimenovana fullback.

Fullback je na voljo z enojno, podaljšano in dvojno kabino. Od tega je odvisna tudi skupna dolžina vozila, medtem ko medosna razdalja vedno meri tri metre.

Poganja ga Mitsubishijev 2,4-litrski turbodizel (nižjo težo so zagotovili z blokom iz aluminija) v različicah s 113 kilovatov moči (154 KM) in s 380 Nm navora ter z močjo 133 kilovatov (181 KM) s 430 Nm navora. Ob ročnem šeststopenjskem menjalniku je na izbiro še samodejni petstopenjski menjalnik.

Na izbiro je s pogonom na zadnji kolesi ali na vsa štiri kolesa. Vsekolesni pogon deluje na tri načine. Pri povsem običajni vožnji po asfaltu se moč prenaša le na zadnji kolesni par (H2), na spolzkem terenu se navor prenaša na vsa štiri kolesa do hitrosti 100 km/h (4H), na terenu pa voznik lahko vklopi sistem 4HLc (pri opremi GLX), ki s pomočjo zapore sredinskega diferenciala navor sproti v zahtevni situaciji razporedi med prednji in zadnji kolesi. Četrti način (4LLc) ima zaporo zadnjega diferenciala in možnost vklopa nizkih prestavnih razmerij za obvladovanje najzahtevnejših terenskih nalog.

Cene za fiat fullback 2,4D se začnejo pri 24.490 evrih, za različico s štirikolesnim pogonom je treba odšteti vsaj 25.490 evrov.

DG


Najbolj brano