Zaradi zastrupitve z dimom so reševalci v bolnišnico odpeljali policista

Zaradi požara, ki je v soboto popoldne izbruhnil na balkonu v četrtem nadstropju, so evakuirali stanovalce bloka na Ukmarjevi ulici v Luciji. Policista, ki sta pomagala pri evakuaciji, sta se pri tem nadihala dima in sta potrebovala zdravniško pomoč.

Zagorelo je na balkonu v četrtem nadstropju bloka, nato pa 
so zublji preskočili še na balkon v drugem nadstropju.  Foto: Silva Križman
Zagorelo je na balkonu v četrtem nadstropju bloka, nato pa so zublji preskočili še na balkon v drugem nadstropju.  Foto: Silva Križman

LUCIJA > V soboto ob 16.30 je najprej zagorelo na balkonu v četrtem nadstropju bloka. Ognjeni zublji so zajeli vse, kar je bilo na balkonu, in se razširili v notranjost stanovanja, v kuhinjo in sobo. Med padanjem gorečih stvari z balkona je zagorelo še na balkonu v drugem nadstropju.

Požar v četrtem nadstropju je prvi začel gasiti z gasilnim aparatom gasilec v civilu, so pojasnili na koprski gasilski brigadi. Nato pa so v Ukmarjevo ulico prihiteli sečoveljski prostovoljni gasilci in koprski poklicni gasilci. S prahom so gasili v notranjosti stanovanja, z vodo pa z avto- lestvijo z zunanje strani.

Še pred tem so s policisti iz bloka evakuirali približno 25 stanovalcev, rešili so tudi eno nepokretno osebo. Policista, ki sta pomagala pri evakuaciji, sta se zastrupila z dimom, zato so ju reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Na koprski policijski upravi so povedali, da so ju kmalu odpustili v domačo oskrbo. Ena od stanovalk nam je povedala, da je že nekaj ur pred požarom v bloku vohala čuden smrad, zato domneva, da je dlje časa nekaj tlelo.

Ogenj se je razširil tudi na fasado in izolacijo bloka, zato so jo gasilci odprli in pogasili ter tako preprečili, da bi se požar razširil še na leseno ostrešje. Pri gašenju požara je sodelovalo deset gasilcev koprske gasilske brigade in štirje gasilci iz sečoveljskega prostovoljnega društva.

Natančen vzrok požara, ki je izbruhnil na balkonu stanovanja, v katerem po pripovedovanju očividcev ni bilo nikogar, še ni znan, saj tudi preiskava še ni končana. Zaradi suma, da je zagorelo zaradi tehnične napake na zunanji enoti klime, so napravo poslali v nacionalni forenzični laboratorij, kjer jo bodo pregledali in poskušali ugotoviti vzrok požara. Čeprav je sprva kazalo, da bo škoda zelo velika, pa je po prvih, še neuradnih ocenah škode za približno 10.000 evrov.

SP


Najbolj brano