Na Seasplashu med prijetimi zaradi mamil tudi Slovenec

Hrvaški policisti so med štiridnevnim festivalom Seasplash, ki je potekal prejšnji konec tedna v Štinjanu pri Pulju, zaradi posedovanja mamil obravnavali 29 ljudi. Med njimi je bil tudi slovenski državljan. Puljski policisti so odvzeli manj kot 100 gramov marihuane in hašiša ter manjše odmerke halucinogenih gob, amfetaminov in tabletk.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Puljska policija je danes sporočila, da so poleg 29 oseb, ki so kršile hrvaški zakon o zlorabi mamil, prijeli tudi 20-letnega hrvaškega državljana, ki je osumljen prodaje mamil. Proti njemu so vložili kazensko ovadbo.

Sodniku za prekrške so prijavili 18 hrvaških državljanov, po tri državljane Italije in Belgije, dva državljana Nemčije ter po enega Slovenca, Avstrijca in Nizozemca, je na svoji spletni strani objavila policijska uprava hrvaške Istre.

Policisti so pri prekrškarjih našli nekaj več kot 70 gramov marihuane in hašiša, pa tudi gram amfetaminov ter šest tabletk ekstazija in tabletko lsd.

Pri 20-letniku pa so našli tudi približno 15 gramov halucinogenih gob, nekaj več gramov marihuane ter 25 tabletk lsd. Zaplenili so digitalno tehtnico in mobilni telefon, ki ju je osumljenec prodaje mamil imel pri sebi.

Festival Seasplash je posvečen kulturi soundsystem, ki je nastala na Jamajki. Tudi letošnji 14. festival je privabil več tisoč ljubiteljev glasbenih zvrsti reggae, dub, drum'n'bas in jungle z različnih koncev Evrope.

STA


Najbolj brano