Hrvaški voznik vzvratno po hitri cesti

Promet po primorski hitri cesti je včeraj zgodaj popoldne ovirala nesreča, ki se je zgodila v bližini izvoza za Izolo. Povzročil jo je hrvaški voznik, ki je po hitri cesti vozil vzvratno. Na bovški obvoznici pa se je zgodila v nekaj dneh že druga podobna nesreča, v kateri se je huje poškodoval avstrijski motorist.

Fotografija je simbolična. Foto: Tina Čič
Fotografija je simbolična. Foto: Tina Čič

PRIMORSKA > Včeraj ob 10.30 je 69-letni voznik, doma iz okolice Bovca, na obvoznici z avtom izsilil prednost 27-letnemu vozniku motornega kolesa iz Avstrije. Motorist se je pri padcu huje poškodoval, bovški gasilci so mu nudili prvo pomoč in ga oskrbeli do prihoda reševalcev iz Tolmina, ti so ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Včeraj malo pred 10. uro je na primorski avtocesti, približno kilometer pred cestninsko postajo Log, v smeri proti Primorski prišlo do naleta šestih vozil. Štirje vozniki (Avstrijec in trije slovenski državljani) so vozili na prekratki varnostni razdalji. V nesreči so se poškodovali trije ljudje, nastalo je za okoli 20.000 evrov škode. Nastajali so dolgi zastoji. Še dve nesreči sta se zgodili pri Brezovici. Pri prvi je bil vzrok za trk prekratka varnostna razdalja nizozemskega voznika, udeležena so bila tri vozila. Pri drugi nesreči policija ni posredovala, saj sta se voznika dogovorila sama.

Podobna nesreča se je zgodila tudi v petek, takrat je 64-letnemu motoristu na bovški obvoznici izsilil prednost 75-letni voznik avtomobila, ki se je s stranske ceste pri letališču vključeval na prednostno cesto. Hudo poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Včeraj ob 14.30 je počilo na izolski obvoznici. Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni hrvaški voznik peljal proti predoru Markovec, v smeri proti Kopru, in ugotovil, da je zgrešil izvoz za Izolo. Po hitri cesti je zato začel voziti vzvratno. Njegovo nevarno početje je pravočasno opazil 46-letni slovenski voznik, ki je ustavil svoje vozilo. Ovire na cesti pa ni pravočasno opazil 49-letni slovenski voznik, ki ni uspel ustaviti. S svojim vozilom je trčil v avto pred njim, tega pa je odbilo še v avto hrvaškega voznika. V nesreči se je poškodoval šestletni otrok, ki se je kot sopotnik peljal v avtu 46-letnega voznika. Zaradi nesreče je bil nekaj časa zaprt vozni pas hitre ceste.

Na cesti od Kopra proti Bertokom je včeraj zjutraj, nekaj minut po sedmi uri, 72-letni voznik v levem ovinku zapeljal s ceste in trčil v zid. V nesreči se ni poškodoval, reševalci pa so v bolnišnico odpeljali njegovo sopotnico. Na avtocesti med Senožečami in Razdrtim je v nedeljo popoldne 52-letna voznica iz Ljubljane z avtom zapeljala v jarek. Posredovali so gasilci iz Sežane in Senožeč, ki so pomagali ekipi nujne medicinske pomoči. Ta je oskrbela poškodovano osebo in jo odpeljala v bolnišnico.

SP


Najbolj brano