V novi številki Primorskih novic preberite

Zagon kaninske žičnice se odmika v sredino julija. Razloga sta dva: popravila je oviralo slabo vreme z nevihtami in strelami, dobavitelj opreme Poma pa je naknadno zahteval zamenjavo obračalnih koles na vseh postajah. Večjih težav zaradi zamika v poletnem turizmu ne bo, bolj je problematično, da brez upravljalca še ne morejo tržiti zimske sezone.

Zagon kaninske žičnice se odmika v sredino  julija. Razloga 
sta dva: popravila je oviralo  slabo vreme z nevihtami in 
strelami, dobavitelj  opreme Poma pa je naknadno zahteval  
zamenjavo obračalnih koles na vseh postajah. Foto: Občina Bovec
Zagon kaninske žičnice se odmika v sredino julija. Razloga sta dva: popravila je oviralo slabo vreme z nevihtami in strelami, dobavitelj opreme Poma pa je naknadno zahteval zamenjavo obračalnih koles na vseh postajah. Foto: Občina Bovec

Vrhovno sodišče je razveljavilo obsodbo Zdravka Vatovca zaradi razžalitve Borisa Popoviča

“V ravnanju obsojenca gre res za pretirano in grobo kritiko del sedanjega in prejšnjih koprskih županov, vendar ima kot občan te občine vso pravico do te kritike,” pet vrhovnih sodnikov meni o kritikah Zdravka Vatovca čez urbanistične dosežke Borisa Popoviča. Pred dnevi je Vatovec prejel njihovo odločitev, s katero so ga oprostili obtožbe, da je razžalil Popoviča. “Marsikdo v naši državi je mentalno odsoten,” je sodbo danes komentiral Popovič.

Komunala Izola: podražitve na pokopališču in v občinskem pristanišču

Izolska Komunala namerava podražiti storitve na pokopališču in v občinskem pristanišču. V javnem podjetju pravijo, da bodo cene uskladili s stroški. Občina jim bo podražila najemnino za pristaniško infrastrukturo in jim po novem zaračunavala tudi najem pokopališke infrastrukture. Z zbranim denarjem bodo kasneje obnovili prav dotrajano komunalno infrastrukturo. Zeleno luč za podražitev pa mora na današnji seji prižgati občinski svet.

Iz Baške grape je odšla še banka

V Podbrdu so razočarani, ker je Nova KBM tam zaprla edino poslovalnico, in zahtevajo, da morajo biti še naprej na voljo storitve, ki jih potrebujejo. V banki obljubljajo, da bodo od julija njihovi komitenti enostavne posle na pošti opravljali brez provizije, kasneje naj bi nabor storitev razširili. A pošta v Podbrdu je pogodbena, v teh pa osnovne storitve šele uvajajo.

Status Goč je spet v zraku

Vprašanje, kaj bo s statusom vasi Goče, je vse bolj zapleteno. Občina Vipava se mora izjasniti, ali bo vas še naprej kulturni spomenik, čeprav na ožjem območju, ali pa bo status spet skušala ukiniti. Medtem bo iskala izvajalca občinskega prostorskega načrta za Goče. A to še ne pomeni, da bodo glavni prostorski akt za prihodnji razvoj vasi sploh začeli pripravljati.

Občina želi prek javno-zasebnega partnerstva energetsko sanirati šolo, vrtec in zdravstveni dom v Hrpeljah

Jutri zvečer bodo občinski svetniki na seji sprejemali odlok, s katerim bi si občina zagotovila možnost javno-zasebnega partnerstva za energetsko sanacijo šole, vrtca in zdravstvenega doma v Hrpeljah ter za 15-letno koncesijo za ogrevanje teh treh javnih stavb.

Štorklja je dobila obroček

Štorklje so se v zadnjih letih iz severovzhodne Slovenije razširile tudi na primorsko- notranjsko območje. Na Postojnskem in Pivškem so prvo gnezdo belih štorkelj opazili pred 15 leti na Razdrtem, svoja gnezda pa so si postavile še na petih lokacijah, kamor se vračajo bolj ali manj pogosto. Pod okriljem Zavoda za varstvo narave je včeraj potekala naravovarstvena akcija obročkanja mladiča letošnjega legla na Dilcah.

Z vprego bodo za dvojni jubilej pripeljali mlaj

Postojna bo v nedeljo ponovno v znamenju furmanstva. Celodnevnem tradicionalni etnološki dogodek bo svoj vrhunec doživel ob 15. uri s sprevodom s furmanskimi vozovi, tovori in konji ter drugimi sodelujočimi, v katerem bodo letos ob dvojnem jubileju - 25-letnici Furmanskega praznika in 25-letnici samostojnosti Slovenije - pripeljali tudi 30-metrski mlaj in ga nato postavili na glavnem prizorišču.

Božič in Koren spet skupaj po štirih letih

V soboto se začenja največja kolesarska dirka na svetu. Letošnji 103. po vrsti Tour de France bo imel s Kristijanom Korenom in Borutom Božičem tudi močan primorski pridih.


Najbolj brano