Slovenijo bo v Lipici v velikem finalu zastopala Kalanova

V Kobilarni Lipica je že vse pripravljeno na nedeljski veliki finale mednarodnega tekmovanja za svetovni pokal v dresurnem jahanju. V najzahtevnejši preizkušnji, prostem programu z glasbo Grand Prix, ki prinaša točke svetovnega pokala, bo nastopilo 15 jahačev. Po dveh letih bo v velikem finalu tudi slovenska tekmovalka Polona Kalan s konjem Elton.

Polona Kalan Foto: Tina Čič
Polona Kalan Foto: Tina Čič

LIPICA > V finalu bodo nastopili le tekmovalci, ki so se vanj uvrstili v petkovi nalogi Grand Prix. V finalu bodo predpisane najzahtevnejše figure dresurnega jahanja izvedli v koreografiji ob glasbeni spremljavi.

Med favoritkami izstopajo štiri dame, ki so v Lipici nastopile že večkrat: ruska tekmovalka Tatjana Miloserdova s konjem Awakening, zmagovalka petkove naloge Grand Prix, Švicarka s slovenskim priimkom Marcela Krinke Susmelj s konjem Smeyers Sopran, ruska tekmovalka Jelena Sidneva s konjem Romeo Star in italijanska jahačica Valentina Truppa s konjem Fixdesign Ranieri.

Nedeljski tekmovalni dan se bo pričel že ob 8. uri s prostim programom za tekmovalce s poniji, sledila bosta prosta programa z glasbo za mladince in mlade jahače ter tekmovanje Grand Prix Special, pozno popoldne pa še prosti program z glasbo nivoja Intermediate I.

V današnji najzahtevnejši nalogi Intermediate I se je zmage veselila irska tekmovalka Anna Merveldt s konjem Idamantes. Med mladimi jahači je bila najbolj prepričljiva madžarska tekmovalka Berill Szoke Toth s konjem Donnington Park, v nalogi za mladince pa je bila že drugič zlata italijanska tekmovalka Valentina Remold s konjem Broadway.

V nalogi za otroke je prvo mesto ponovno pripadlo Avstrijki Theresi Staudinger s konjem Sunlight 4, v nalogi za tekmovalce s poniji pa je prvo mesto osvojila mlada italijanska jahačica Nina Teresa Zennaro s ponijem Deusmann.

STA


Najbolj brano