S kopačem je povozil domačina

Pod kolesi delovnega stroja je včeraj v Razdrtem umrl 85-letni Ludvik V., eden najstarejših in najbolj znanih prebivalcev Razdrtega. Domnevajo, da je iz svoje hiše stopil čez cesto proti trgovini, žal pa je končal točno pod kolesi kopača, s katerim je 24-letni delavec zapeljal vzvratno.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

RAZDRTO > Nesreča se je zgodila včeraj ob pol treh, ko je 24-letni delavec s kopačem čistil kupe snega ob cesti skozi Razdrto. Kot smo izvedeli, so pločnike v Razdrtem delno očistili že pred časom, včeraj pa naj bi delavci goriškega podjetja CPG čiščenje dokončali in odstranili tudi kupe spluženega snega ob cesti, ki so na nekaterih delih ožili cesto.

Na kraju, kjer ni pločnika, je 24-delavec s kopačem čistil sneg, ko se mu je z zadnje strani približal 85-letni Ludvik V., domačin iz Razdrtega, ki je živel v hiši čez cesto. Kako je stopil za delovni stroj in zakaj se z delavcem nista videla, včeraj nismo uspeli izvedeti.

Po neuradnih predvidevanjih se domačin ni zavedel premika kopača, voznik kopača pa ne, da je ob stroju domačin. S kopačem je zapeljal vzvratno, pogled nazaj naj bi mu menda zakrivala tudi zvita roka stroja. Voznik kopača je zadel domačina, ki je padel na tla, nato pa naj bi kopač s kolesom zapeljal čezenj. Zaradi hudih poškodb glave je domačin takoj umrl in obležal na cesti tik ob stroju. Na koprski policijski upravi so nam včeraj pojasnili, da po prvih podatkih voznik kopača ni kazensko odgovoren, saj naj bi se domačin gibal v območju delovanja stroja.

Sicer pa smo izvedeli, da je bil pokojni Ludvik V. kljub svojim letom čil in zdrav možakar. domačini pa niso mogli razumeti, kaj je počel na nasprotni strani ceste, kjer sploh ni pločnika. Da je šel v trgovino, naj bi nakazoval cekar, ki je obležal ob njem. Na kraj nesreče so prihiteli postojnski gasilci in reševalci, vendar domačinu niso mogli več pomagati. Pokojni je bil eden najstarejših in najbolj znanih prebivalcev Razdrtega. Veljal je za pravo enciklopedijo, nekoč naj bi bil tudi sam cestar.

DANIJEL CEK


Najbolj brano