Za praznike z avtodomom v Koper

S parkiriščem za avtodome, ki so ga v začetku junija odprli pri koprski avtobusni postaji so vsi zadovoljni. Obiskovalci zaradi ugodne cene in urejenosti, upravljalci (Komunala Koper) pa zaradi odziva avtodomarjev, ki prihajajo tudi pozimi.

 Darko Žičkar se je med božičem in novim letom z avtodomom 
ustavil tudi  v Kopru. In to ne prvič.  Foto: Helena Race
Darko Žičkar se je med božičem in novim letom z avtodomom ustavil tudi v Kopru. In to ne prvič.  Foto: Helena Race

KOPER > “Tu je super. Lahko kar napišete, da je to najboljše parkirišče za avtodome v Sloveniji. Veliko smo prepotovali, tudi po Evropi, Nemčiji, Švedski in lahko zatrdimo, da je lepo urejeno, ograjeno, ima otroška igrala ...” je včeraj pravil Darko Žičkar iz okolice Brežic, ki se je skupaj z družino v avtodomu pripeljal v Koper iz hrvaške Istre. Ni prišel prvič in ni ga zmotilo niti to, da je zima. Avtodomi imajo grelce na plin in tudi če je zunaj deset stopinj pod ničlo, lahko dom na kolesih segrejejo na več 25 stopinj Celzija.

“Običajno smo v tem času z avtodomom na smučanju v Kranjski gori, tokrat pa smo prišli v Koper,” je pripomnil prebivalec avtodoma z druge strani parkirišča. Na njem jih je bilo včeraj parkiranih deset.

Parkirišče so odprli 1. junija in je ves čas dobro zasedeno. “Tudi po koncu poletja so se obiski nadaljevali; sicer jih ni bilo toliko kot med poletno sezono, vendar nad pričakovanji in smo zelo zadovoljni,” pravi Vojko Rotar, na Komunali Koper zadolžen za stike z javnostmi. V sedmih mesecih so tako našteli 2316 nočitev oziroma parkiranj avtodomov, ki morajo za prostor, priključek za elektriko, uporabo stranišč in tušev plačati štiri evre. “Cena je zelo ugodna. Ponekod v tujini lahko prenočiš tudi zastonj, a to na travnikih, ki niso oskrbovani. Če so prostori oskrbovani, pa so cene običajno od pet evrov naprej, običajno okoli sedem evrov,” je še dejal Žičkar. Z družino so se že med prejšnjimi obiski sprehodili po Škocjanskem zatoku in opazovali ptice, si ogledali mesto, jedli v koprskih in izolskih gostilnah, šli so v kino ... “Koper je najlepše obalno mesto in tudi gostoljubno,” pravijo. Podobno menita tudi Branko Dornik iz Trbovelj in njegova žena. “Je čisto, urejeno, trgovine so blizu. Vsakokrat, ko prideva, si ogledava, kaj je novega.” Tokrat sta opazila, da je mesto lepo okrašeno, nista pa še vedela, ali bosta v Kopru tudi silvestrovala, ali se bosta odpravila k prijateljem.

“Največ uporabnikov je Slovencev, približno polovica. Med njimi pa jih je največ z območja Ljubljane in Maribora,” ugotavljajo na Komunali. Tako je bilo tudi včeraj.

Drugo polovico obiskovalcev predstavljajo tuji gosti, največ je Avstrijcev, sledijo jim Italijani, Hrvati in Nemci, našteva Rotar. HR


Najbolj brano