Silvestrska darila pripravljena tudi za migrante

Prostovoljci različnih humanitarnih organizacij so za nocojšnji večer načrtovali praznično vzdušje in obdarovanje tudi za prebežnike. Vendar pa po navedbah koordinatorjev v prostovoljskih organizacijah v nastanitvenih oz. sprejemnih centrih nocoj migrantov ni pričakovati. Zato bodo darila prejeli prvi, ki bodo prispeli v Slovenijo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Kot je pojasnil Primož Jamšek iz Slovenske filantropije, so v sodelovanju z drugimi prostovoljskimi organizacijami za migrante v Dobovi pripravili več kot tisoč daril. V torbe so namestili pozornosti, primerne za otroke, najstnike in odrasle.

Za nocojšnji večer so prostovoljci pripravili tudi program z glasbo, vendar za nocoj ni napovedanih prihodov novih migrantov. Ker so prihodi migrantov lahko nepredvidljivi, pa bodo prostovoljci, ki bodo načeloma lahko novo leto pričakali doma, v pripravljenosti.

Darila bodo razdelili migrantom, ki bodo predvidoma prišli v petek. Prvi dan v novem letu bo nastanitveni center Šentilj in nato sprejemni center v Dobovi obiskal tudi premier Miro Cerar.

STA


Najbolj brano