Mlade so poživile igro

Koprske rokometašice so prvi del prvenstva v prvi A ligi končale na šestem mestu. V devetem in desetem krogu so zabeležile poraza proti Krimu in Celju, pred tem pa so se veselile serije petih zaporednih zmag, ki so jih zasidrale na sredini prvenstvene lestvice.

Trenerka koprskih rokometašic Dalija Erceg (v sredini) pravi, 
da bo v prvo ekipo kmalu vključila še več mladih talentov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Trenerka koprskih rokometašic Dalija Erceg (v sredini) pravi, da bo v prvo ekipo kmalu vključila še več mladih talentov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Igralke Ženskega univerzitetnega rokometnega društva Koper so premagale ekipe iz Velenja, Hrpelj, Ljubljane, Maribora in Brežic, na začetku sezone pa so ob nekoliko težjem razporedu zabeležile tri zaporedne poraze proti favoriziranim ekipam Krke, Zagorja in Mlinotesta.

Ekipe na sredini lestvice so po točkah precej izenačene, zato je četrto mesto, ki so ga Koprčanke že zasedale na vrhuncu prvega dela prvenstva, do konca sezone povsem ulovljivo. “Najbolj sem zadovoljna, ker so igralke dojele, da v rokometu ne gre brez resnega treninga. Samo s talentom in brez discipline ne dosežeš ničesar,” poudarja ŽURD-ova trenerka Dalija Erceg, ki je na zadnjih tekmah dala priložnost več mladim igralkam.

“To so vrhunski talenti, ki ob izkušenih igralkah in dobrem delu za koprski klub predstavljajo izjemno perspektivo. Mislim, da tako talentiranih mladih igralk trenutno nima noben ženski rokometni klub v Sloveniji,” je navdušena Ercegova. Kadetinja Ema Hrvatin in mladinka Alessia Udovič sta tako dobili mesto v prvi ekipi, kjer že nekaj časa igra tudi mladinka Mirjeta Bytyqi. Ob izkušenih Veroniki Leški, Mirjani Gojkovič, Kristini Petrinja, Amini Jagurdžija in drugih se rojeva nova dinamika, ki Ercegovi vliva velik optimizem. “Ko nam bo uspelo v prvo ekipo vključiti še nekaj izjemnih mladih igralk, imamo res velike možnosti za napredek. To mi predstavlja velik izziv,” zagotavlja trenerka, ki je ekipo prevzela na začetku sezone.

S prvim delom sezone je Ercegova zadovoljna. “Tudi na tekmah, ki smo jih izgubili, na primer v Ajdovščini, Novem mestu in Celju, smo bili blizu gostiteljicam. Pa gre za klube s precej večjim proračunom od našega in - za razliko od nas - s plačanimi igralkami. No, v drugem delu sezone vse te ekipe prihajajo v Koper,” se nasmehne Ercegova in doda, da bo njena ekipa še naprej garala predvsem v obrambi. “Pri meni je pač treba najprej igrati obrambo,” prizna.

Želi si tudi, da bi bili popoldanski treningi nekoliko daljši, saj trenirajo le enkrat na dan. “Tu imamo še nekaj rezerve. Veliko smo že spremenili v naši igri, veliko pa še bomo,” obljublja Ercegova, ki ima rada dinamičen rokomet. “Postavili smo pravila igre, zdaj moramo samo pridno delati, da izkoristimo naš potencial. Prednost te ekipe je vsekakor mladost ter sposobnost za hitro in eksplozivno igro. Če bomo v klubu pametno usmerili ta potencial, bo koprska ženska rokometna ekipa lahko še dolgo v ponos mestu in celotni regiji.”

ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano