Kdo je pretepel Izolana?

Praznovanje 20-letnice izolske Ambasade Gavioli bi se za 30-letnega Izolana skorajda tragično končalo. Pretepen se je zbudil v travi nedaleč od diskoteke. Napadalec (ali več napadalcev) mu je zlomil kost očesne votline, nekaj izrastkov ledvenih vretenc in poškodoval ledvico. Policija in kriminalisti pretep preiskujejo.

V travi ob izolski Ambasadi Gavioli je v soboto zjutraj 
pretepen obležal 30-letni Izolan.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V travi ob izolski Ambasadi Gavioli je v soboto zjutraj pretepen obležal 30-letni Izolan.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Zgodilo se je v noči na soboto, potem ko so v petek popoldne in zvečer v izolski meki elektronske glasbe Ambasadi Gavioli praznovali 20-letnico delovanja. Na zabavo je, kot kaže, prišel tudi 30-letni Izolan in se tam zadržal pozno v sobotno jutro. Kaj se je z Izolanom dogajalo v diskoteki ali pred njo, s kom je bil v družbi in kdo ga je pretepel, bodo morali kriminalisti šele ugotoviti.

Kaj natanko se je zgodilo, očitno ni jasno niti pretepenemu mladeniču. Proti jutru je prišel domov in opazil, da je ves moker in pretepen. Doma naj bi se zelo slabo počutil in bruhal kri. Ko je ugotovil, da je bil žrtev napada, je šel na izolsko policijsko postajo prijaviti, kaj se mu je zgodilo.

Dežurni policist je opazil, da je vidno poškodovan. Desno oko je imel popolnoma zaprto in otečeno. Policistu naj bi povedal, da so ga ponoči v diskoteki Gavioli pretepli varnostniki. Nekaj časa naj bi zaradi udarcev tudi izgubil zavest, ko je prišel k sebi, naj bi ves moker ležal v travi. Čeprav ga je vse bolelo, naj bi šel naprej domov, domači pa naj bi ga prepričali, naj primer prijavi.

Po neuradnih podatkih so ga sprejeli v izolski bolnišnici, pregledali in ugotovili, da ima zlomljeno kost očesne votline in močno poškodovano desno oko, zlomljenih nekaj stranskih izrastkov ledvenih vretenc in močno udarjeno ledvico.

Na podlagi poškodb so policisti začeli raziskovati kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe. Po naših podatkih naj bi ga danes iz izolske bolnišnice prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer naj bi mu skušali rešiti oko.

DANIJEL CEK


Najbolj brano