Pomoč mladih aranžerk za lepše koprske vitrine

Ni vsak trgovec tudi dober aranžer. Urejanje izložb je ena izmed veščin, ki jih marsikateri koprski trgovec doslej še ni uspel osvojiti. Nedavno so jim s svojim znanjem pri tem pomagale dijakinje aranžerskega oddelka na sežanskem šolskem centru.

Rdeča nit oblikovanja izložb je bil motiv čipk in vezenin. Foto: Ljudska Univerza Koper
Rdeča nit oblikovanja izložb je bil motiv čipk in vezenin. Foto: Ljudska Univerza Koper

KOPER > V zavodu Koper Otok, ki združuje trgovce in gostince iz koprskega mestnega jedra, so svojim članom že drugič brezplačno priskrbeli novo znanje. S finančno pomočjo Mestne občine Koper in izvedbeno pomočjo Ljudske univerze Koper so jim konec novembra pripravili delavnico aranžiranja izložb. Svoje znanje s tega področja so jim delile profesorice in dijakinje aranžerskega oddelka Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana, ki so jim pomagale urediti pet vzorčnih izložb s skupno rdečo nitjo - motivom čipk in vezenin.

“Veliki trgovci imajo svoje službe, ki jim zaupajo to delo, mi majhni pa se moramo znajti sami, zato je ta delavnica bila zelo dobrodošla in koristna,” je povedala Ingrid Celestina iz zavoda Koper Otok, sicer vodja knjigarne Libris. Kot je pojasnila, so v zavodu že pred časom pozvali svoje člane, naj jim povedo, kakšnih dodatnih izobraževanj si želijo. Poleg aranžiranja izložb se je izkazala tudi potreba po delavnici oblikovanja promocijskega materiala in po jezikovnih tečajih, saj imajo trgovci, odkar Koper pogosto obiskujejo turisti s potniških ladij, veliko več opravka s tuje govorečimi strankami. Tečaj angleščine so že imeli možnost obiskati pred letom dni, v prihodnje se nadejajo tudi tečajev drugih tujih jezikov.

Sodelovanje s sežanskim aranžerskim oddelkom je obrodilo tudi dodatne sadove: nekatere dijakinje so se s koprskimi trgovci dogovorile, da bodo pri njih lahko opravljale delovno prakso.

ID


Najbolj brano