Agraria je Izoli vrnila košček zgodovine

V nekdanji Mercatorjevi prodajalni v Ulici Prekomorskih brigad v Izoli, ki je veljala za najstarejšo samopostrežno trgovino v Istri, so v soboto uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih izdelkov na voljo tudi vinotoč.

V soboto so uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je 
kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih 
izdelkov na voljo tudi vinotoč. Foto: Jaka Jerasa
V soboto so uradno odprli Agrariino delikateso, v kateri je kupcem poleg svežega sadja in zelenjave ter delikatesnih izdelkov na voljo tudi vinotoč. Foto: Jaka Jerasa

IZOLA > “Današnji dogodek je pomemben tako za nas, ki se že sedem desetletij trudimo, da prideta sadje in zelenjava istrskega kmeta do čim večjega števila kupcev, kot tudi za Izolo, saj z odprtjem te trgovine vračamo Izolanom košček zgodovine,” je dejal direktor Kmetijske zadruge Agraria Robert Fakin.

“Veliko podjetij propada, veliki trgovci se umikajo iz manjših krajev, KZ Agraria pa že 70 let neprekinjeno deluje in uspešno stopa po začrtani poti, na kar ste lahko upravičeno ponosni,” je prizadevanja KZ Agraria pohvalil Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije.

“Vsi si želimo domače, sveže zelenjave. Kar pride od daleč, ne more biti tako zdravo kot tisto, kar je pridelano doma. Ko govorimo o skladnem regionalnem razvoju, gre veliko zaslug prav zadrugam in lokalnim skupnostim. Če bi tudi politika na državni ravni sledila temu, kar počnejo na lokalnem nivoju, bi bilo veliko bolje,” je prepričan Vrisk. PV


Najbolj brano