Od napadov v Parizu Francija vstop v državo prepovedala skoraj 1000 ljudem

Francija je v okviru poostrenega mejnega nadzora, ki ga je uvedla zaradi zagotavljanja varnosti ob podnebni konferenci Združenih narodov le nekaj ur pred terorističnimi napadi v Parizu 13. novembra, skoraj 1000 ljudem prepovedala vstop v državo. Za vse so ocenili, da predstavljajo varnostno grožnjo.

Francija je v okviru poostrenega mejnega nadzora, ki ga je 
uvedla zaradi zagotavljanja varnosti ob podnebni konferenci 
Združenih narodov le nekaj ur pred terorističnimi napadi v 
Parizu 13. novembra, skoraj 1000 ljudem prepovedala vstop 
v državo.
Francija je v okviru poostrenega mejnega nadzora, ki ga je uvedla zaradi zagotavljanja varnosti ob podnebni konferenci Združenih narodov le nekaj ur pred terorističnimi napadi v Parizu 13. novembra, skoraj 1000 ljudem prepovedala vstop v državo. 

STRASBOURG > Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je danes med obiskom v Strasbourgu dejal, da so skoraj 1000 ljudem vstop v Franciji prepovedali “zaradi tveganja, ki bi ga lahko ti ljudje predstavljali javnemu redu in varnosti”. Po njegovih besedah je na francoskih mejah nameščenih skoraj 15.000 policistov, carinikov in žandarjev.

Z okrepljenim mejnim nadzorom želijo francoske oblasti zagotoviti popolno varnost v času mednarodne podnebne konference, ki se bo v Parizu začela v nedeljo in bo trajala do 12. decembra. Prav tako želijo zajeziti teroristične grožnje, s katerimi se Francija sooča po napadih v Parizu, je poudaril Cazeneuve in dodal, da so pripravljeni na kakršnekoli potrebne aretacije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoska vlada je napovedala okrepljen mejni nadzor, vse dokler bo teroristično tveganje ostalo visoko.

STA


Najbolj brano