V predalu armaturne plošče je imel heroin

Sežanska policista sta imela v soboto v naselju Skopo zaradi poškodovanega osebnega avtomobila v postopku 31-letnika iz Branika. Ko je odpiral predal armaturne plošče, da bi policistoma izročil dokumente vozila, je policistka opazila, da je v predalu večja plastična prozorna vrečka s prašnato snovjo rjave barve.

Sežanska policista sta v avtomobilu 31-letnika iz Branika 
našla vrečko s heroinom. Foto: Pu Koper
Sežanska policista sta v avtomobilu 31-letnika iz Branika našla vrečko s heroinom. Foto: Pu Koper

SKOPO > Ker je obstajala verjetnost, da gre za prepovedano drogo, sta policista od 31-letnika zahtevala, da jima vrečko izroči, kar je tudi storil. Policista sta moškemu odvzela prostost, zasegla vrečko s snovjo in osebni avtomobil. S preliminarnim testom je bilo ugotovljeno, da je bilo v zaseženi vrečki 17,5 grama heroina.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti preiskali še stanovanje 31-letnika in avtomobil. V avtu so našli plastično vrečko s 35 grami heroina, 13 tablet, ki so prav tako vsebovale prepovedano drogo, elektronsko tehtnico in druge predmete, ki so kazali, da se osumljeni ukvarja s preprodajo prepovedane droge.

Moški je že večkrat storil kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in zoper njega so policisti v preteklosti podali že več kazenskih ovadb.

Po končanem policijskem postopku so ga s kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, privedli na zaslišanje pred preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Kopru. Osumljeni je namreč v postopku s policisti grozil z napadom nanje, enega pa je poskušal celo udariti, vendar mu je policist napad preprečil in ga obvladal s strokovnim prijemom. Preiskovalna sodnica je po zaslišanju zoper osumljenca odredila pripor, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano