Potapljači v Dravi našli truplo pogrešanega 21-letnika

Policisti so od četrtka pogrešanega 21-letnega Petra Aplinca iz Lampreč pri Črni na Koroškem dopoldne našli mrtvega v reki Dravi, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl. Policijska preiskava še poteka, odrejena je obdukcija, vendar so znaki kaznivega dejanja izključeni.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MARIBOR > Enaindvajsetletnika, ki je trenutno bival v mariborskem študentskem domu, so iskali od četrtka, potem ko je bil nazadnje viden v četrtek okoli druge ure zjutraj pred gostinskim lokalom Trust v Mariboru. Po doslej zbranih informacijah je mladeniču najverjetneje spodrsnilo in je padel v Dravo.

Mariborski policisti in gasilci so ves dopoldan pregledovali oba bregova reke Drave, od Koblarjevega zaliva do jeza v Melju. So pa policisti pozneje ugotovili, da je v četrtek okoli 6. ure na studenški brvi do ženske, ki jim je pomagala, stopil neznani starejši moški, ki jo je pozval, da pokliče reševalce, saj je v reki opazil človeka.

Ženska v vodi ni opazila nikogar, ničesar ni slišala in ne zaznala kaj posebnega, kljub temu pa je poklicala reševalce. Gasilci sprva na pokazanem mestu med studenško brvjo in koroškim mostom niso opazili nikogar, pozneje pa je potapljač že ob prvem potopu naletel na umrlega.

STA


Najbolj brano