HEP Energija bo elektriko dobavljala tudi Luki Koper

Hrvaški energetski velikan HEP bo poleg Cimosa in Mestne občine Ljubljana v Sloveniji elektriko dobavljal tudi Luki Koper, so danes sporočili iz HEP. Dvoletna pogodba je vredna 1,8 milijona evrov.

Luki Koper bo elektriko dobavljal hrvaški energetski velikan 
HEP. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Luki Koper bo elektriko dobavljal hrvaški energetski velikan HEP. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER > “Luka Koper je velik kupec, enako kot Mestna občina Ljubljana, ki jo že oskrbujemo skupaj s številnimi slovenskimi podjetji,” je pojasnil predsednik uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Perica Jukić.

Pojasnil je, da je ta pogodba pomemben del strategije širjenja HEP v regiji in cilja, da do leta 2018 osvojijo “10 odstotkov celotne porabe električne energije v Sloveniji”.

Predstavnik HEP Energije Alan Gregorec je zelo zadovoljen zaradi dejstva, da je HEP Energija v sorazmerno kratkem času vzpostavila izjemno dobre odnose s slovenskimi naročniki. HEP Energija ima več kot 150 kupcev in prek 3000 obračunskih merilnih mest, s čimer pokriva pet odstotkov slovenskega trga električne energije v segmentu poslovnih uporabnikov.

Dosegli so tudi načrtovani letni obseg prodaje pri več kot 100 gigavatnih urah, ki ga želi v prihodnjem letu še podvojiti.

STA


Najbolj brano