Zaključek sezone v Abu Dabiju

Domača sezona ulične košarke 3x3 se je končala z zmago ekipe Gostilna Morski konjiček Logodesign, v kateri je pomembno vlogo igral tudi član bistriške Plame pur Anže Srebovt.

Morski konjički, najboljša slovenska ekipa v ulični košarki. 
Anže Srebovt je drugi z desne.
Morski konjički, najboljša slovenska ekipa v ulični košarki. Anže Srebovt je drugi z desne. 

ILIRSKA BISTRICA > S turnirjem Ljubljana Open se je sredi avgusta iztekla sezona Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Novi prvak v ulični košarki pri članih je Gostilna Morski konjiček Logodesign, ki je pred tem slavila že na treh od štirih kvalifikacijskih turnirjev. V finalu so le potrdili, da so bili letos najboljši v moški konkurenci. “Prvič smo se v tej postavi zbrali pred dvema letoma, ko me je v moštvo povabil takratni soigralec pri Plami pur Adin Kavgić. V poletnih mesecih smo nastopali praktično vsak vikend, vmes pa smo opravili tudi nekaj treningov, tako da smo dobro fizično pripravljeni, kar nam bo koristilo tudi pri dvoranski košarki. Potreboval sem nekaj časa, da sem se prilagodil na drugačen slog igre kot pri dvoranski košarki, obenem pa je tudi žoga pri ulični košarki malce manjša,” je pojasnil Bistričan Anže Srebovt, ki je z letošnjimi rezultati moštva, v katerem nastopata še Simon Finžgar in Gašper Ovnik, upravičeno zadovoljen: “Z naslovom državnega prvaka smo potrdili prvo mesto v posebnem točkovanju za nastope v reprezentančnem dresu v prihodnji sezoni, tako da bomo nastopili na evropskem in tudi na svetovnem prvenstvu. Slavili smo tudi na dveh kvalifikacijskih turnirjih Cedevita Toura ter na Quest turnirju na Reki. V Pragi smo se na mastersu prebili v četrtfinale, osvojili pa smo tudi drugi mesti na challengerjih v Singapurju in Moskvi.”

Uspehi prinašajo tudi denarne nagrade, ki so pričakovano višje na turnirjih v tujini. “Če uspeš zmagati na evropskih turnirjih, se nastopanje finančno izplača, v nasprotnem primeru pa se lahko hitro znajdeš v finančnem minusu,” je dodal krilni center bistriškega drugoligaša, ki je skupaj s soigralci konec tedna na mastersu v švicarski Lozani osvojil drugi mesto. Sezono ulične košarke bo uradno končal šele sredi oktobra med svetovno elito v eksotičnem Abu Dabiju.

SM


Najbolj brano