Optimistično v novo sezono

Včeraj so v izolskem kulturnem domu predstavniki RD Istrabenz plini Izola pripravili novinarsko konferenco, na kateri so javnosti seznanili z dogajanjem v klubu tik pred začetkom nove sezone članske ekipe. Športni kolektiv želijo dvigniti na višjo raven organiziranosti, pri čemer pa dajejo vse večji poudarek delu z mladimi.

V RD Istrabenz plini Izolaželijo športni kolektiv želijo  dvigniti  
na višjo raven organiziranosti, pri čemer  dajejo vse večji 
poudarek delu z mladimi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V RD Istrabenz plini Izolaželijo športni kolektiv želijo dvigniti na višjo raven organiziranosti, pri čemer dajejo vse večji poudarek delu z mladimi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Številne prisotne je prve pozdravil podpredsednik RD Istrabenz plini Izola Dario Madžarevič, ki je spregovoril o vse boljšem organizacijskem delovanju klubskih struktur. V ta kontekst sodijo poravnava zadnjih dolgov iz preteklosti in skrb za mlade rokometaše. “Vsi v klubu se močno trudimo, in zato iz leta v leto tudi napredujemo. Delo z mladimi je maraton, ampak mi smo pripravljeni odteči ta maraton,” je o prihodnosti kluba prepričan Madžarevič.

Predsednik uprave generalnega pokrovitelja kluba Istrabenz plini d. d. Dario Šik je potrdil, da skrbno spremlja rezultate: “V našem podjetju vidimo, da gre za zdrav kolektiv, ki deluje na realnih tleh - skromno, a dobro. Fantje v prvi ekipi so polprofesionalci in se borijo po svojih močeh, z mladimi pa delajo vse bolje, zato smo letos še nekoliko povišali sponzorska sredstva.”

Nepogrešljivi član ekipe, najboljši strelec in občasni kapetan Peter Božič je pred pričetkom sezone poudaril ambicije po uvrstitvi v zgornji del prvenstvene lestvice, a spomnil na izjemno izenačenost ekip ter se seveda dotaknil težko pričakovanega derbija s sosedi iz Kopra. “Zdi se mi, da je letos naša ekipa kadrovsko dopolnjena bolje kot lani, ko smo na v prvem delu sezone precej nihali. Obračun s sosedi iz Kopra pa bo seveda tekma s precej več naboja kot ostale,” je dejal Božič. Trener Borut Hren je prav tako poudaril ambicije članske ekipe in bil pred prvim gostovanjem sezone v Novem mestu optimističen. “Na seznamu imamo 23 igralcev, a so Redžić, Popovič, Bubnič in Matijaševič trenutno poškodovani, medtem ko Kevič za zdaj pavzira zaradi številnih družinskih in službenih obveznosti. Novincema Gjereku in Kecmanu se je pridružil še tretji novi obraz v ekipi, mladi Alex Koenig. V prvem krogu bomo proti Krki seveda poskusili zmagati,” je zaključil Hren.

Predstavniki kluba so pred zaključnim skupinskim slikanjem prisotne spomnili še na šolo rokometa za najmlajše, ki se pričenja prav te dni, ter na možnost nakupa celoletnih vstopnic.

Posebno omembo pa si zasluži tudi obisk navijaške skupine Ribari, ki so se z več kot sto motornimi kolesi pripeljali pred dvorano, pozvali igralce ven in jih glasno pozdravili, kot znajo le oni. SJ


Najbolj brano