Od zabave do znanosti

Ob prazniku novogoriške občine se bo zvrstilo več kot sto dogodkov. Jutri ob 20. uri bo v SNG osrednja proslava s podelitvijo priznanj občine.

Med odmevnejšimi dogodki v množici  prireditev na občini 
izpostavljajo že tradicionalno Robinovo zabavo  na travniku 
pred mestno hišo, ki so jo s te sobote prestavili na prihodnji 
petek.  Na njej bodo nastopili Adi Smolar, Kingston, Tanja 
Žagar, Omar Naber, Peter Lovšin & Španski borci, Niet in 
drugi. Foto: Boštjan Bensa
Med odmevnejšimi dogodki v množici prireditev na občini izpostavljajo že tradicionalno Robinovo zabavo na travniku pred mestno hišo, ki so jo s te sobote prestavili na prihodnji petek. Na njej bodo nastopili Adi Smolar, Kingston, Tanja Žagar, Omar Naber, Peter Lovšin & Španski borci, Niet in drugi. Foto: Boštjan Bensa

NOVA GORICA > Poletne prireditve v mestu so se končale, občanom in obiskovalcem od drugod pa se že obetajo novi dogodki. Predaha med poletnimi in jesenskimi prireditvami tako rekoč ni. Na občini so namreč v okvir praznika združili več kot sto dogodkov. Nekateri so že tradicionalni, letos pa jih je kar nekaj povezanih s temo prve svetovne vojne. Osrednji večer praznika, ki ga občina slavi 9. septembra, bo jutri zvečer, ko bo v SNG slavnostna seja mestnega sveta s podelitvijo nagrad Mestne občine Nova Gorica za leto 2015. V kulturnem programu bodo sodelovali predvsem domači ustvarjalci.

Med odmevnejšimi dogodki v množici prireditev na občini izpostavljajo že tradicionalno Robinovo zabavo na travniku pred mestno hišo, ki so jo s te sobote prestavili na prihodnji petek. Na njej bodo nastopili Adi Smolar, Kingston, Tanja Žagar, Omar Naber, Peter Lovšin & Španski borci, Niet in drugi.

Prav tako v petek, 11. septembra, bo na Bevkovem trgu Festival znanosti, vključno s planetarijem, ki bo omogočal ogled projekcij o vesolju. 17. septembra se bo začel že tradicionalni Evropski teden mobilnosti z različnimi aktivnostmi. 23. septembra bo v veliki dvorani novogoriškega kulturnega doma brezplačna gledališka predstava za otroke Smetiščni škrat.

Prireditve se bodo nadaljevale do začetka oktobra in se zaključile z Dnevi slovenskega turizma, ki bodo od 12. do 14. oktobra potekali v središču mesta, vključno z 62. gostinsko turističnim zborom, podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu oziroma zaključno prireditvijo Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015.

NN


Najbolj brano