Na meji prestregli gramčke

Primorski policisti so obravnavali nekaj tujcev, ki so imeli pri sebi manjše količine droge. Zoper vse so uvedli prekrškovne postopke.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PRIMORSKA > Na mejnem prehodu Sočerga so policisti pregledali avtomobil 28-letnega nizozemskega državljana. Našli so PVC vrečko z 0,75 grama rjave smolnate snovi, za katero se je izkazalo, da je hašiševa smola.

Pri 22-letnem francoskem državljanu so našli PVC vrečko s 13 tabletkami rdeče barve. Analiza je pokazala, da gre za ekstazi. Na istem mejnem prehodu so pri 38-letnem Francozu našli dva noža, prirejena za napad. Zoper vse tri tujce so uvedli prekrškovne postopke, po plačilu kazni in sodne takse pa so jim vrnili dokumente in jim dovolili, da so nadaljevali pot na Hrvaško.

Prekrškovni postopek je doletel tudi 25-letnega državljana Srbije, kateremu so policisti v Novi Gorici zasegli dva zavitka s heroinom. Na hrvaški strani mejnega prehoda Starod (Pasjak) pa so policisti 41-letnemu Romunu, ki je bil namenjen v Slovenijo, zasegli tri lovske nože, dolge približno 30 centimetrov. V kombiju 25-letne Španke, ki je vstopala na Hrvaško, pa so našli skoraj 75 centimetrov dolgo sabljo (katano). Obema so izrekli denarno kazen. SK


Najbolj brano