Na prvem oviratlonu WOTR v Ajdovščini pričakujejo preko 300 udeležencev

Za konec letošnjih počitnic v Ajdovščini pripravljajo še eno adrenalinsko športno-rekreativno prireditev. WOTR (Wajdušna obstacle trail run) oziroma tek čez ovire v naravi in po mestu, je primeren za vsakogar, otroci pa se bodo lahko preizkusili na njim prirejeni MINI WOTR preizkušnji. Organizatorji pričakujejo preko 300 udeležencev.

Otroci se bodo lahko preizkusili na njim prirejeni MINI WOTR 
preizkušnji. Foto: Vir:Wotr.Si/Iris Batista
Otroci se bodo lahko preizkusili na njim prirejeni MINI WOTR preizkušnji. Foto: Vir:Wotr.Si/Iris Batista

AJDOVŠČINA > WOTR je kombinacija različnih športnih elementov - teka, plazenja, plavanja, prenašanja bremen, skakanja z višine, plezanja in drugih veščin. Sebastjan Kodele, ki je ob pomoči prijateljev in različnih društev v okviru Planinskega društva Ajdovščina pripravil tekmovanje, je povedal, da se je takšnih tekov drugod udeleževal njegov brat, sam pa je želel podobno prireditev pripeljati tudi v Vipavsko dolino.

Start in cilj preizkušnje sta v Športnem parku Pale v Ajdovščini, udeleženci pa bodo morali premagati okoli 12-kilometrsko razgibano in panoramsko progo po bližnji okolici mesta. Na njej so pripravili 25 različnih ovir, med katerimi so tudi drča, blatna ovira in tarzanov skok.

Za mlade tekmovalce med petim in dvanajstim letom bodo pripravili podobne ovire, vendar manjše težavnosti. Pri vsaki oviri bo otroku v pomoč odrasla oseba, ki mu bo lahko svetovala, mu dajala navodila ali pa tudi pomagala premagati oviro. Pomočniki pri ovirah bodo znani slovenski športniki - udeležbo so med drugim potrdili nekdanji alpski smučar Andrej Miklavc, skupina F&B akrobatics in legenda smučarskih skokov Danilo Pudgar.

Dogodek podpira tudi Občina Ajdovščina, udeležil se ga bo tudi župan Tadej Beočanin in nagovoril udeležence ter obiskovalce.

Preizkušnja ni tekmovalne narave, Kodele pravi, da WOTR ni bitka s časom, pač s samim seboj. Na tekmo lahko po njegovih besedah pridejo tudi tisti, ki kondicijsko niso tako dobro pripravljeni. "WOTR je preizkus moči, spretnosti in vzdržljivosti, pri čemer bo marsikdaj pomembna pomoč sotekmovalcev. Je aktivno druženje, prijateljstvo in sodelovanje. Je negovanje vrednot, ki jih ob vsakodnevnem hitenju pogosto spregledamo," je pojasnil.

Prireditev je poleg športne in družabne tudi dobrodelne narave, saj bodo organizatorji del prijavnine namenili socialno ogroženim družinam.

STA


Najbolj brano