Na Mušjih dirkah je prvič zmagala ženska

V Levpi so že trinajstič zapored pod okriljem Športno kulturnega društva Levpa na drugo nedeljo v avgustu organizirali tradicionalne Mušje dirke. Tudi letos so muši (osli) na igrišče športnega parka v Levpi privabili precejšnje število ljubiteljev osličkov in dobre zabave.

 Osli so tudi tokrat stavili na trmo na 13. Grand prix Levpa. Foto: Danijel Zajec
Osli so tudi tokrat stavili na trmo na 13. Grand prix Levpa. Foto: Danijel Zajec

LEVPA > Trmasti temperament osličkov je navzoče takoj spravil v prešerno voljo, svoje pa je dodal nastop harmonikaša Vida Žabarja in prikaz prenašanja sena na tradicionalen način. Sledile so Mušje dirke, na katerih je tokrat prvič slavila ženska, Nuša Madon iz Šmarij pri Braniku. Na Mušjem šovu so tekmovali z oslički, ki so prenašali vedra z vodo, s katero so za vajo s curkom podirali plastenke. Zmagala sta domačina Gregor Vončina in Aleš Šuligoj. Nastop twirleric iz športnega kluba Deskle in folklorne skupine Kal nad Kanalom sta popestrila že tako zabaven nastop osličkov. Kako napeto je lahko na prireditvi, pa je dokazala tudi gneča lovcev na srečo, ki so igrali tombolo.

Zabava ob zvokih skupine Malibu, bogato okrepljena z kulinaričnimi dobrotami in razstavo peciva Aktiva kmečkih žena, pa je tako in tako ponovno pisala zgodovino majhnega kraja, kjer Levpljani še kako pridno skrbijo, da njihov glas seže v deveto vas.

ALEKSANDRA VONČINA


Najbolj brano