Zaradi financ v Hong Kong

Pred dobrim mesecem se je Miha Mevlja dogovoril za podpis pogodbe z Dinamom iz Bukarešte, njegov brat Nejc pa jo je mahnil še bolj proti vzhodu, saj bo svojo nogometno kariero nadaljeval v Hong Kongu.

Nejc Mevlja (prvi z leve) v novem okolju in z novimi soigralci.
Nejc Mevlja (prvi z leve) v novem okolju in z novimi soigralci.  

HONG KONG > “Ne bom lagal, če bom potrdil, da so glavni razlog za selitev tako daleč od doma finance,” je po podpisu pogodbe s FC Pegasus iz Hong Konga odkrito priznal Nejc Mevlja. “Do prestopa je prišlo kar hitro. Po prekinitvi sodelovanja z Zrinjskim me je kontaktiral agent in mi predstavil ponudbo. Nekaj časa sem kolebal, saj je razdalja ogromna, obenem pa sem pred kratkim dobil sina, tako da je bila odločitev zelo težka. Po pogovoru z domačimi, pa sem se odločil sprejeti ponudbo,” je dogajanje pred podpisom pogodbe opisal 25-letnik iz Lokve, ki je svojo pestro nogometno pot začel v divaškem Železničarju, nato pa ga je ta vodila od Nove Gorice, Maribora, škotskega Livingstona, romunskega Pandurija do Mostarja, kjer je spomladi odigral nekaj tekem za Zrinjski. In kako se je privadil na življenje v Aziji?

“Za zdaj so občutki izjemni. Klub je vrhunsko urejen in vse je na visoki ravni. Sicer je življenje precej drugačno kot pri nas. Glavna razlika je v prehrani, ljudje pa nenehno nekam hitijo. V Hong Kongu nimajo navade, da bi posedali ob skodelici kave in na miru poklepetali. Pred prihodom sem poiskal nekaj informacij na svetovnem spletu, o njihovih življenjskih navadah pa nisem veliko vedel.”

Mevlja je izvedel, da je pred leti v hongkonški ligi, v kateri nastopa devet profesionalnih ekip, igral nekdanji član Chelseaja, Atletico Madrida in PSG Mateja Kežman, glede na seznam nogometašev svojega novega kluba pa mu daleč od doma ne bi smelo biti preveč dolgčas, saj dres Pegasusa nosijo tudi makedonski vratar Kristijan Naumoski, črnogorski branilec Amir Adrović, srbski vezist Dušan Martinović in hrvaški napadalec Ivan Miličević. “Mladi domači nogometaši so slabo plačani, precej boljše pa tudi v finančnem smislu poskrbijo za izkušene tujce,” je za konec pogovora za PN iz daljnjega Hong Konga razkril nekdanji mladi reprezentant, ki je sicer konec junija pripravljalno obdobje začel na treningih Gorice.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano