Od supov do regate

V kajakaškem centru v Solkanu bo živahno še v obeh preostalih poletnih mesecih, torej avgusta in septembra, pri čemer bo precej tekmovalnega, a tudi družabnega pridiha.

V kajakaškem centru v Solkanu bo živahno še vse poletje.
V kajakaškem centru v Solkanu bo živahno še vse poletje. 

SOLKAN > Julij so zaokrožili z zdaj že tradicionalnim gostovanjem evropskega pokala za mlajše kategorije v slalomu na divjih vodah.

Solkan se je uveljavil kot ena od postaj tekmovanja, ki ima za starostne kategorije U-16, U-18, pa tudi U-14 praktičen pomen svetovnega pokala.

V konkurenci 280 tekmovalcev iz 18 držav so se izkazali tudi kajakaši in kanuisti domačega KK Soške elektrarne, ki so krojili vrh v različnih kategorijah. To je hkrati tudi lep obet za evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu, ki ga bo prihodnje leto gostil Solkan.

Med glavnimi reprezentančnimi aduti bo gotovo domačin Tine Kancler, ki je zaznamoval že slalomsko dogajanje v Solkanu, pretekli vikend pa je na predzadnji postaji evropskega pokala v Čeških Budejovicah v svoji starostni kategoriji do 16 let pobral vse zmage med kajakaši in kanuisti. V poljskem Krakovu mora v zaključni etapi konec tedna postaviti le še piko na i. Morda še bolj pomemben podatek pa je, da bo Krakov konec avgusta gostil tudi evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu. Tako bo zadnja tekma evropskega pokala svojevrstna generalka za tekmovalce in prireditelje. Mlajše kategorije sicer čaka teden dni prej, torej 22. avgusta, še državno prvenstvo na Soči v Solkanu.

V kajakaškem centru pa bo tudi sicer v naslednjih mesecih precej raznovrstnega dogajanja. Od 17. do 20. avgusta bodo gostili kajakaški tabor. Dan po zaključku, torej 21. avgusta, pa še državno prvenstvo v spustu za mlajše kategorije. Soča fest in tekma slovenskega pokala v supu (deskanje z veslom ali stoječe veslanje) bosta na sporedu 23. avgusta.

Slovenski reprezentanti bodo 5. septembra na državnem prvenstvu v slalomu preizkusili tekmovalne občutke pred odhodom na svetovno prvenstvo. Dan kasneje, 6. septembra, bo na sporedu jubilejna 30. Soška regata. Eko dan pa bo 26. septembra.

ASO


Najbolj brano