V reprezentanci bodo veslali tudi Primorci

Po današnjem ogrevanju z veteransko tekmo se bo z jutrišnjo svečano otvoritvijo na Bohinjskem jezeru začelo evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu na mirnih vodah. V slovenski reprezentanci je šest Primorcev.

Takole se je pred prvenstvom v Bohinju predstavila slovenska 
kajakaška reprezentanca. Foto: Nina Jelenc
Takole se je pred prvenstvom v Bohinju predstavila slovenska kajakaška reprezentanca. Foto: Nina Jelenc

BOHINJ >Po današnjem veteranskem uvodu in jutrišnji večerni otvoritvi bo v petek na gladini Bohinjskega jezera šlo zares. V kajakaškem maratonu se bodo pomerili mladinci, mlajši člani in člani. Skupno je v vseh kategorijah prijavljenih kar 350 tekmovalcev. Slovensko reprezentanco sestavlja devet čolnov. V članski konkurenci kajakašev bosta veslala Jošt Zakrajšek (lanski zmagovalec maratona za svetovni pokal v Bohinju)in Peter Samotorčan, v konkurenci do 23 let pa kajakaš Jani Jarc (Soške elektrarne, lani tretji v Bohinju) in bohinjska kajakašica Ines Matuc.

Program evropskega prvenstva v Bohinju, danes: veteransko tekmovanje; jutri (2. julija) - svečana otvoritev (Pod Skalco, 18); petek ob 9. uri - tekmovanje mladincev in mlajših članov; sobota ob 9. uri - tekmovanje mladincev (dvojci) in članov; nedelja ob 9. uri - tekmovanje članov (dvojci) in zaključek prvenstva.

Največ bo mladincev, zasedba pa je zelo primorska. Med kajakaši bosta startala Jakob Klobučar (SE) in Rok Štefič (ORK), med kajakašicami Metka Volk Štefič (Žusterna). Na startu bosta tudi kajakaška dvojca David Franca (Žusterna) in Žiga Sardoč ter Jan Markelj in Matic Ajdič.

Člane čaka 20 kilometrov veslanja, članice in mladince ter mladinke pa pet kilometrov manj.

IM


Najbolj brano