V novi številki Primorskih novic preberite

Podjetje Teodorja Kocmana, ki je vodil predvolilno kampanjo postojnskega župana Igorja Marentiča, je na račun storitev za postojnsko občino v le petih mesecih zaslužilo več kot 16.000 evrov. Na občini odgovorov, s katerimi konkretnimi deli si je Kocman zaslužil takšno plačilo in zakaj so njegove storitve sploh potrebovali, še niso ponudili. Kocman, ki je medtem postal direktor občinskega hčerinskega podjetja Postojna turizem, odgovarja, da za občino ne bo strošek, temveč ji bo s svojim delom prinesel prihranek.

Podjetje Teodorja Kocmana, ki je vodil  predvolilno kampanjo 
postojnskega župana  Igorja Marentiča, je na račun storitev za  
postojnsko občino v le petih mesecih zaslužili  več kot 16.000 
evrov. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Podjetje Teodorja Kocmana, ki je vodil predvolilno kampanjo postojnskega župana Igorja Marentiča, je na račun storitev za postojnsko občino v le petih mesecih zaslužili več kot 16.000 evrov. Foto: Veronika Rupnik Ženko

“Želim si še živeti”

Koprska pediatrinja Suzana Sekuloska je zaskrbljena. Njeno zdravstveno stanje se spet slabša. Če ne bo kmalu nadaljevala z zdravljenjem na Kitajskem, bo težko premagala zahrbten tumor, ki je sredi lanskega leta napadel njeno telo.

Obeta se dobra letina

“Za zdaj kaže dobro. Letina breskev bo presegla lansko po količini in po kakovosti. Izhodiščna cena ostaja enaka, 20 centov za kilogram, pridelovalci pa bodo dobili dodatek, ki je odvisen od prodaje Fructalovih izdelkov pod blagovno znamko vipavska breskev,“ po dogovoru s Fructalom ocenjuje direktor Kmetijske zadruge Vipava Boris Bajc.

Delavci se ne strinjajo z delavskim direktorjem

Svet delavcev Luke Koper se, kot je sporočil danes popoldne, ne strinja, da delavski direktor in član uprave Luke Matjaž Stare na skupščini delničarjev Luke 8. julija sodeluje kot pooblaščenec društva Mali delničarji. Svet delavcev Luke se tako distancira od ravnanja delavskega direktorja, ki ga je na to funkcijo imenoval leta 2011.

Občina naj ščiti najemnike, ne le stanovanjskega sklada

Revizija poslovanja stanovanjskega sklada mestne občine je ugotovila nedorečenosti, ki jih je treba odpraviti. Kopja se lomijo predvsem pri zaračunavanju najemnin. Sklad meni, da bi morale biti višje, temu pritrjuje tudi revizija, najemniki pa obratno. Ti opozarjajo še, da plačujejo bistveno previsoke stroške upravljanja. Vroča razprava o tem bo jutri na mestnem svetu, kjer se bodo lotili tudi ustanavljanja sveta za varstvo pravic najemnikov. “Pričakujemo, da bodo svetniki upoštevali naša mnenja,” pravi neformalni vodja najemnikov Bojan Mermolja.

Kdo je kriv za podražitev obnove mandrača?

Občina Piran vztraja pri tožbi zoper zavod za varstvo kulturne dediščine. Zaradi podražitve obnove mandrača v Piranu skuša od njega izterjati dobrega pol milijona evrov. Poravnava med obema stranema ni uspela in danes sta se srečali na koprskem okrožnem sodišču.

Vodji združbe naj bi grozili zaradi dolgov

Arsim Ahmetaj, domnevni vodja preprodajalske združbe, ki so jo kriminalisti razkrinkali pred letom dni, vztraja, da je bil v posel s prepovedano drogo prisiljen. Pred nekaj leti naj bi zaradi hazardiranja zabredel v dolgove, lastnik igralnice iz Suva Reke (na Kosovu) pa naj bi 50.000 evrov dolga od Ametaja poskušal iztržiti tako, da mu je pomagal v domnevni trgovini s prepovedano drogo. Ahmetaj naj bi mu priskrbel avtomobile, prevoznike oziroma kurirje za prepovedano drogo, vsaj tako zdaj trdi obtoženi.


Najbolj brano