Dragić bo podpisal pogodbo za 90 milijonov dolarjev

Negotovosti pri pogodbi slovenskega košarkarskega zvezdnika v ligi NBA Gorana Dragića je konec. Kot poroča ameriški spletni športni portal ESPN, je s svojo ekipo Miami Heat sklenil nov dogovor. Za pet let sodelovanja naj bi tako Dragić dobil 90 milijonov dolarjev.

Za pet let sodelovanja naj bi Dragić dobil 90 milijonov 
dolarjev. Foto: STA
Za pet let sodelovanja naj bi Dragić dobil 90 milijonov dolarjev. Foto: STA

MIAMI > Kot še poroča ESPN, je Dragić hitro našel skupni jezik z dosedanjimi delodajalci, pogodbo pa bodo uradno sklenili 9. julija, ko je prvi dan, ki ga liga NBA dovoljuje za sklenitev pogodb.

Potem ko je novico najprej sporočil ESPN, eden vodilnih ameriških športnih portalov, je tudi lokalni časnik Miami Herald razveselil navijače vročice s potrditvijo sklenitve pogodbe, ki je "najtežja" za kateregakoli slovenskega športnika doslej.

Zapisali so, da je prihodnost ekipe spet svetlejša, ker se je Goran Dragić strinjal z večletno pogodbo. Sklenili jo bodo za pet let, s tem da bo zadnje leto lahko igralec predčasno zapustil ekipo. Na ta način naj bi se leta 2019 spet pogajal za novo pogodbo ali pa bo lahko poiskal izzive tudi kje drugje.

Vrednost pogodbe je 90 milijonov dolarjev, kar pomeni 18 dolarjev na sezono, to pa je seveda daleč največ, kar bo slovenski košarkar zaslužil v karieri. Miami Herlad je še zapisal, da bo Dragić, ker je sklenil petletno pogodbo, s tem morda nudil več manevrskega prostora za Miami pri pogajanjih z Dwaynom Wadom, kar naj bi bila prva naloga vodilnih pri klubu pri gradnji ekipe za naslednje sezone.

Na novico o sklenitvi dogovora se je med prvimi na družbenih omrežjih odzval Dragićev soigralec Hassan Whiteside, ki je slovenskemu košarkarju čestital za "vrnitev v družino" in obenem hudomušno pripomnil, če si lahko sposodi pet milijonov dolarjev.

Uradno bodo lahko prestope sporočali oziroma sklepali pogodbe šele po 9. juliju, ko se v ligi NBA izteče rok za dogovore s prostimi igralci.

STA


Najbolj brano