Dobovšek izstopil iz poslanske skupine SMC

Eden vidnejših obrazov ob ustanavljanju SMC Bojan Dobovšek je izstopil iz poslanske skupine največje vladne stranke, so potrdili v poslanski skupini. Konec septembra lani je Dobovšek sicer že zapustil stranko, a je doslej deloval v njeni poslanski skupini.

Eden vidnejših obrazov ob ustanavljanju SMC Bojan Dobovšek je izstopil iz poslanske skupine največje vladne 
stranke, so potrdili v poslanski skupini. Foto: STA
Eden vidnejših obrazov ob ustanavljanju SMC Bojan Dobovšek je izstopil iz poslanske skupine največje vladne stranke, so potrdili v poslanski skupini. Foto: STA

LJUBLJANA > Dobovšek je ob izstopu iz stranke septembra pojasnil, da ni mogel več uveljavljati svojih načel. Pri tem je navedel boj proti korupciji, odpravljanje vpliva neformalnih mrež in opozarjanje na finančno kriminaliteto.

"Ker se ni nič pomembnega zgodilo, sem se odločil, da izstopim tudi iz poslanske skupine," je danes povedal. Svojo odločitev je danes sporočil predsedniku DZ Milanu Brglezu, nato vodji poslanske skupine SMC Simoni Kustec Lipicer, nato pa še poslancem SMC.

"Kot kaže smo dobro sodelovali, ker so želeli, da ostanem, ampak jaz sem izrazil svojo željo, da nadaljujem samostojno pot," je dodal.

Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer priznava, da odhoda poslanca Bojana Dobovška iz poslanske skupine niso pričakovali. Njegovo odločitev obžalujejo, vendar spoštujejo in sprejemajo ter pričakujejo še nadaljnje dobro sodelovanje z njim. Kustec Lipicerjeva ob tem zagotavlja, da podobnih namer po odhodu ni izrazil noben drug poslanec SMC.

Tako se bo kot nepovezani poslanec še naprej ukvarjal s temami, kot so neformalna ekonomija in migracije, finančna kriminaliteta ter neformalne mreže. Po novem bo lahko v odborih DZ skladno s pravilnikom sodeloval kot zainteresiran poslanec, ne sme pa glasovati. To pravico ima na sejah DZ.

Dejal je še, da ga iz drugih strank niso vabili v svoje vrste. A dodaja, da je tudi z drugimi poslanskimi skupinami do sedaj zelo dobro sodeloval in z njimi goji dobre odnose.

STA


Najbolj brano