Selektor pričakuje ambiciozen nastop

Slovenska veslaška reprezentanca bo ta konec tedna nastopila na evropskem prvenstvu v Poznanju. Na Poljsko odhajajo trije veslači, med njimi tudi Izolan Rajko Hrvat. Po dobrem uvodu v sezono so pričakovanja visoka, realen cilj pa vsaj uvrstitev v finale.

Slovenska ekipa za EP (z leve): sekretar zveze Jernej Slivnik, 
trenerja Iztok Butinar in  Dušan Jurše ter veslači Janez Zupan, 
Gašper Fistravec in Rajko Hrvat.
Slovenska ekipa za EP (z leve): sekretar zveze Jernej Slivnik, trenerja Iztok Butinar in Dušan Jurše ter veslači Janez Zupan, Gašper Fistravec in Rajko Hrvat. 

LJUBLJANA > Veslači so na EP z letalom odpotovali danes zjutraj in bodo popoldne že trenirali na prizorišču prvenstva, ki ga vsi dobro poznajo in ga imajo večinoma v lepem spominu. Jutri bo v Poznanju na sporedu žreb, v petek in soboto predtekmovanja in polfinale ter v nedeljo finalne regate, kamor se želijo uvrstiti tudi vsi naši predstavniki.

Gašper Fistravec in Janez Zupan sestavljata novo slovensko posadko dvojnega dvojca. Pravita, da sta se v čolnu dobro ujela in opravila kvalitetne priprave, da pa imata za seboj premalo preveslanih skupnih kilometrov, da bi bila lahko povsem prepričana v svoj domet. Odgovor na to bosta zanesljivo dobila na EP.

Rajko Hrvat, ki mu izkušenj v lahkem enojcu ne manjka, bo ponovil taktiko z Bleda, kjer si je na tekmi svetovnega pokala za cilj zastavil zmago že v predtekmovanju in polfinalu; v finalu je nato osvojil drugo mesto. Bo pa konkurenca v Poznanju nekoliko močnejša kot na Bledu, zato je uradni Hrvatov cilj uvrstitev v finale, skrite želje pa gotovo segajo do medalje.

“Od vseh veslačev pričakujem ambiciozne in nepopustljive nastope,” pravi selektor Dušan Jurše.

Na novinarski konferenci, ki jo je veslaška zveza včeraj organizirala v Ljubljani, so potegnili tudi črto pod prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala, ki jo je nedavno gostil Bled. Odzivi sodelujočih reprezentanc in mednarodne veslaške zveze so več kot pozitivni, je zadovoljen sekretar veslaške zveze Jernej Slivnik: “Tudi finančna bilanca je pozitivna, ampak dodana vrednost je veliko večja kot le finančna. Dokazali smo, da smo sposobni brez težav speljati tako veliko prireditev. Pripravljeni smo na svetovno veteransko prvenstvo leta 2017, od katerega pričakujemo še večji dobiček. Pogovarjamo se tudi o rednem terminu tekem svetovnega pokala na Bledu oziroma vsaj o naslednji tekmi leta 2018.”

Mednarodna veslaška zveza je pred tekmo svetovnega pokala na Bledu organizirala trening v okviru razvojnega programa za žensko veslanje. Razmišljajo, da bi ta trening odslej vsako leto organizirali na Blejskem jezeru, ki so si ga za svoje priprave letos izbrale tudi številne tuje reprezentance.

ALJA TASI


Najbolj brano