Včeraj je praznovala Mestna občina Koper

Danes ob 10. uri bodo pred spomenikom padlim v Marezigah predstavniki koprske občine, KS Marezige in borčevske organizacije položili vence in se s tem poklonili dogodkom 15. maja 1921.

 Sinoči je občanom v Taverni zaigral Pihalni orkester Koper, 
spremljale so ga Mažorete Koper in gostje.  Foto: Helena Race
Sinoči je občanom v Taverni zaigral Pihalni orkester Koper, spremljale so ga Mažorete Koper in gostje.  Foto: Helena Race

KOPER > Takrat so se Marežgani uprli italijanskim fašistom, v spomin na ta dan pa Mestna občina Koper obeležuje občinski praznik. Že sinoči je občanom v Taverni zaigral Pihalni orkester Koper, spremljale so ga Mažorete Koper in gostje. Danes ob 20. uri pa bo v dvorani sv. Frančiška Asiškega še koncert mešanega pevskega zbora Obala Koper. Ob prazniku bo občina podelila tudi nagrade. Najvišjo, priznanje 15. maj, bo prejel Tulio Furlanič za dolgoletno delo in ustvarjanje na področju glasbene umetnosti. Priznanja z veliko plaketo bodo prejeli glasbena skupina Kameleoni za 50-letno uspešno in odmevno delovanje na področju zabavne glasbe, Prostovoljno gasilsko društvo Krkavče za dolgoletno uspešno in požrtvovalno delo na področju požarne varnosti, zaščite in reševanja ter Območno združenje Rdečega križa Koper za dolgoletno predano, požrtvovalno in nesebično delo na humanitarnem področju. Kdaj in kje bodo priznanja podelili, še ni znano.

NH


Najbolj brano