Koprska ovira za Italijane

Slovenska nogometna reprezentanca do 16 let je čezmejni turnir narodov sklenila z zmago. Po enajstmetrovkah je s 4:3 ugnala Italijo in osvojila tretje mesto.

Slovenska reprezentanca do 16 let je  na turnirju narodov 
osvojila tretje mesto. Foto: Ervin Čurlič
Slovenska reprezentanca do 16 let je na turnirju narodov osvojila tretje mesto. Foto: Ervin Čurlič

NOVA GORICA > Eden od junakov tekme je bil koprski vratar Nick Bičič, ki se je izkazal z obrambo v zadnji seriji kazenskih strelov, potem ko se je tekma v rednem delu končala brez zadetkov. Težko igrišče v Moši ni dopuščalo igrive predstave, po začetnem pritisku Italijanov, ki so zatresli tudi okvir vrat, pa so izbranci Dušana Kosića vzpostavili ravnotežje in prišli do svojih priložnosti, a se izid ni spremenil. Pri izvajanju enajstmetrovk so bili bolj natančni slovenski nogometaši, ki so tako dobili tekmo za tretje mesto.

Veliki finale in naslov je prvič pripadel reprezentanci Združenih držav Amerike, ki je premagala Avstrijo s 3:2. Z enakim izidom so Američani v skupini klonili proti Sloveniji, ki je v polfinalu doživela edini poraz na turnirju proti Avstrijcem. “Lani smo sicer zmagali, a tudi letošnji rezultat je dober. Za nami so se zvrstile reprezentance, kot so Italija, Brazilija, Mehika in Anglija, ki imajo precej višji rating. Zadovoljni smo lahko tudi z obiskom gledalcev, ki so lahko na Goriškem videli precej privlačnih predstav,” je povedal vodja reprezentance in član organizacijskega odbora turnirja iz MNZ Nova Gorica Otmar Komel.

Jubilejni 30. turnir Nereo Rocco za klubske podmladke, na katerem so sodelovali tudi kadeti Gorice, je pripadel Midtyllandu. Danska ekipa je v ponovitvi lanskega finala visoko s 4:0 ugnala Coritibo in se vpisala na seznam zmagovalcev prestižnega turnirja.

Brazilskim tekmecem pa ni uspelo ponoviti dosežka rojakov iz Atletica Mineira, ki so kot edini doslej trikrat zapored slavili končno zmago.

ASO


Najbolj brano