Magistrska naloga ministrice Markeževe naj bi bila plagiat

Magistrska naloga novoimenovane ministrice za izobraževanje Klavdije Markež je plagiat, poroča spletna Demokracija. Prepisala naj bi jo namreč iz diplomskega dela nekdanjega študenta ekonomske fakultete, navajala iste vire in literaturo, pri tem pa njegove naloge ni navedla niti med literaturo niti med viri.

Klavdija Markež Foto: STA
Klavdija Markež Foto: STA

LJUBLJANA > V uredništvu tednika so namreč dobili magistrsko delo Klavdije Markež, ki je leta 2005 magistrirala na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju z delom Vpliv strukturnih skladov Evropske unije na razvitost regije spodnje Podravje.

Zaključek magistrskega dela pa je v celoti dobesedno prepisala iz diplomskega dela nekdanjega študenta, ki je septembra 2002 diplomiral na ekonomski fakulteti v Ljubljani, naslov njegove naloge je bil Vključevanje Slovenije v strukturno politiko Evropske unije, poroča tednik.

Novinarji so v magistrski nalogi našli tudi cele strani, ki so v celoti prepisane iz diplomskega dela. Markeževa pa diplomskega dela med svojimi viri ni navedla, piše tednik na svoji spletni strani.

Markeževa za odziv ni dosegljiva, na ministrstvu pa odziv še pripravljajo. Prav tako zadeve še ne komentirajo v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, saj z njo še niso seznanjeni.

STA


Najbolj brano