V novi številki Primorskih novic preberite

Za razliko od prejšnjega leta, ki je bilo za Slovensko vojsko eno najbolj intenzivnih v zadnjem obdobju, saj je sodelovala v kar petih večjih vojaških vajah, bosta letos pri nas potekali le dve večji mednarodni vojaški vaji. Posledično bo z za okolico bolj motečimi dejavnostmi manj obremenjeno tudi Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna. Da bi ga razbremenila, Slovenska vojska tudi sicer del dejavnosti seli drugam.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

Prekletstvo vršilcev dolžnosti

Pilonovo galerijo bo v prihodnjem letu kot vršilka dolžnosti vodila Tina Ponebšek, umetnostna zgodovinarka in podjetnica iz Ljubljane. Tako so predsinočnjim odločili ajdovski občinski svetniki in s tem povozili mnenje sveta zavoda, ki je med tremi kandidatkami izbral trenutno v.d. direktorice galerije Natašo Kovšca.

Pomladni trio kandidatov za osebnost Primorske

V letošnjo pomlad vstopamo s tremi kandidati za osebnost Primorske. Za laskavi naziv se tokrat potegujejo Ana Rotter, Matej Bezeljak in Maša Klavora.

Sobota
> Primorska generalka za Expo
> Posadili smo solato
> Stare postne jedi za ravnovesje

Plačevali milijone, pozabili na nekaj deset tisoč evrov?

Ena najbolj spornih gradenj v Sloveniji, turistična kmetija Bužekijan, kasneje preimenovana v posestvo Mala Seva, je pristala na koprskem sodišču. Njene investitorje, ki naj bi v gradnjo razkošno zastavljenega kompleksa vložili osem milijonov evrov, pa za 64.070 evrov domnevno neplačanih računov toži propadlo podjetje Kraški zidar.


Najbolj brano