Najboljša je bila ekipa OŠ Dušana Bordona

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, je v obalni regiji slavila ekipa učenk OŠ Dušana Bordona Semedela Koper.

Zmagovalno ekipo OŠ Dušana Bordona Semedela Koper z 
imenom Ginko sestavljajo učenke Anja, Veronika in Maja.
Zmagovalno ekipo OŠ Dušana Bordona Semedela Koper z imenom Ginko sestavljajo učenke Anja, Veronika in Maja. 

KOPER, LJUBLJANA > V ekoznanju se bodo pomerile 10. aprila, ko bo na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev in dodatne štiri ekipe, ki so zbrale največ točk na šolskih tekmovanjih.

Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 3.927 učencev 6., 7. in 8. razredov iz 152 slovenskih osnovnih ekošol. V obalni regiji je sodelovalo 66 tričlanskih ekip z devetih osnovnih ekošol.

Zmagovalno ekipo OŠ Dušana Bordona Semedela Koper z imenom Ginko sestavljajo učenke Anja, Veronika in Maja. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjale na vprašanja o čebelah in medonosnih rastlinah, lesu in energiji, so dosegle 27 od 30 možnih točk. Sledili so jim učenci z OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, ki so dosegli 26 točk.

“OŠ Dušana Bordona Semedela Koper v tekmovanju sodelujejo letos četrto leto. Učenci so bili že regijski zmagovalci v šolskem letu 2013/14, tako da je med njimi Ekokviz že dobro poznan. Spodbudo in predstavitev projekta potrebujejo le šestošolci, ki še niso tekmovali. Za ostale učence je skoraj samo po sebi umevno, da se spet prijavijo na tekmovanje. Posebnih priprav na Ekokviz niso imeli, dobili so se enkrat, da so oblikovali ekipe in si razdelili vsebino, in drugič teden dni pred tekmovanjem, kjer so pogledali, kako jim gre in kje so težave. Letošnja vsebina je najbolj primerna za osmošolce, saj govori o energiji, sedmošolci pa so obravnavali les, ki je malce neprivlačna tema. Šestošolci pa so letos spoznavali čebele, kar je zelo uporabno. S tekmovanjem učenci pridobivajo nova znanja in jih znajo povezovati tudi preko meja posameznega predmeta,” je pojasnila mentorica Damjana Padovnik Lisac.

NR


Najbolj brano