Pet kandidatov za direktorja Okolja

Na razpis za direktorja javnega podjetja Okolje Piran se je prijavilo pet kandidatov. Med njimi sta gotovo zdajšnji direktor Darij Barrile in član uprave Alen Radojkovič. Omenja se tudi Boštjana Averja in Milico Maslo Bezer.

Med prijavljenimi je tudi zdajšnji direktor Darij Barrile. Foto: Lea Kalc Furlanič
Med prijavljenimi je tudi zdajšnji direktor Darij Barrile. Foto: Lea Kalc Furlanič

PIRAN > Prijave so na Okolju zbirali do srede, ko so prejeli štiri prijave, še ena je prispela včeraj po pošti. Ovojnice bodo zdaj predali nadzornemu svetu, ki ga vodi Igor Maher.

Nadzorni svet bo prijave pregledal in preveril, ali kandidati izpolnjujejo vse pogoje, nato pa med njimi izbrali najprimernejšega. Predvidoma naj bi se nadzorni svet sestal prihodnji teden. Nato bo predlog posredoval občini, direktorja Okolja pa bo imenoval občinski svet.

Dosedanjemu direktorju Okolja Dariju Barrileju mandat poteče 27. marca, na razpis pa se je ponovno prijavil. Kot je dejal, je to storil iz osebnih razlogov in ker bi rad dokončal dva že začeta projekta. Poleg njega se za vodenje Okolja poteguje tudi Alen Radojkovič, ki je tudi član uprave v podjetju in je nov mandat nastopil pred nekaj tedni. Dokler ne bo končan postopek izbire direktorja, pa svoje prijave ne želi komentirati.

Prijavil naj bi se tudi Boštjan Aver, ki sedaj vodi Komunalo Logatec, vendar Aver tega ni želel komentirati. Milica Maslo Bezer, sedanja članica uprave v Okolju, pa je tovrstna ugibanja zanikala in dejala, da se na razpis ni prijavila.

HR, TT


Najbolj brano