V novi številki Primorskih novic preberite

Z brezplačnim prenosom gondolske žičnice in restavracije na lokalno skupnost se odpirajo realne možnosti, da občina prevzame ostalo infrastrukturo na hribu, pridobi obljubljeni državni denar in aprila začne s popravili in se hkrati poda v boj za celovito prenovo in iskanje denarja EU in zasebnih vlagateljev. Zagon smučišča v prihodnji zimski sezoni ni več utopija.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

Rim je obudil idejo o terminalu

Plinski terminal, ki ga španski Gas Natural načrtuje v Žavljah, v Italiji ni pokopan projekt, kot se je zdelo zadnji dve leti. Nasprotno; komisija za presojo vplivov na okolje italijanskega okoljskega ministrstva mu je pred dnevi znova izdala pozivno mnenje.

Sobota
> Andrej Hladnik o afrodizijakih
> Šarenke iz Trebušice
> Primorski vrtiček: sajenje krompirja

Stavbenikove hale mikajo trgovce

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec že čez dobra dva tedna napoveduje javno dražbo nekdanjih Stavbenikovih hal ob najnovejšem izolskem krožišču, ki bo obenem navezava na hitro cesto Koper-Izola. Gre za hale, v katerih še deluje podjetje Stavbenik upravljanje (nekdanji Stavbenik - servisne storitve). Podjetje se bo zato preselilo. Za nakup pa se zanimajo trgovske družbe.

Lepotnih posegov ne bo

Tudi v proračunu sežanske občine se pozna gospodarska kriza. V preteklem letu je namreč občina realizirala manj, kot je načrtovala, proračun za leto 2015 pa je bolj skop.

Sestavljeni lok je kot formula 1

Strelci z ukrivljenim lokom morajo desetico zadeti, tisti s sestavljenim pa je ne smejo zgrešiti. Ta med lokostrelci priljubljeni rek opozarja na razlike med obema lokoma, s katerima tekmovalci streljajo na EP v Kopru. Sestavljeni lok namreč velja za lokostrelsko formulo 1.


Najbolj brano