Sedmo mesto za Žbogarja ter Mrakovo in Macarolovo

Jadralci v Miamiju so imeli prvi tekmovalni dan svetovnega pokala spremenljive vremenske pogoje, prireditelji pa so kljub temu izpeljali vse predvidene plove. Vasilij Žbogar je v razredu finn na sedmem mestu, Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 prav tako na sedmem, Žan Luka Zelko v laserju pa je 32.

Tina Mrak in Veronika Macarol
Tina Mrak in Veronika Macarol 

MIAMI > Na regatnem polju sta od Slovencev prvi jadrali dekleti Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta začeli odlično, s tretjim mestom. A se jima je drugi plov ponesrečil in sta ga končali na 16. mestu, v skupnem seštevku pa sta sedmi.

"Za nama je prvi dan svetovnega pokala. Izpeljali smo dva plova po vetru jakosti 20 vozlov. V prvi regati nas je presenetila nevihta, veter je močno ojačal na 30 vozlov. Občutki niso bili najboljši, tako da jutri moreva pokazati kaj več," sta sporočili slovenski jadralki.

Vodstvo sta prevzeli aktualni olimpijski prvakinji Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie pred britanskima ekipama Hannah Mills in Saskio Clark ter Sophie Weguelin in Ellidh McIntyre. Aktualni svetovni prvakinji Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar sta deveti.

Žbogar v razredu finn je prvi plov končal na 12. mestu, drugega pa na petem, kar ga po prvem tekmovalnem dnevu uvršča na sedmo mesto. V vodstvu je z dvema zmagama Britanec Giles Scott, najboljši finnaš zadnje sezone. Drugi je Avstralec Jake Lilley, tretji pa aktualni svetovni podprvak Hrvat Ivan Kljakovič Gašpič.

V razredu Laser je Zelko po dobrem jadranju in 23. ter 14. mestu trenutno dvaintrideseti. V vodstvu je Brazilec Bruno Fontes, drugi je Novozelandec Andy Maloney, tretji pa še en Brazilec - Robert Scheidt.

STA


Najbolj brano