Slovenci v četrtfinalu s Francozi

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju pomerila s Francijo, ki je danes s 33:20 (16:6) premagala Argentino. Tekma bo v sredo ob 19. uri. Preostali četrtfinalisti v Dohi so Poljska, Nemčija, Francija in Danska, vsi so si napredovanje priigrali danes, ter Slovenija, Katar, Španija in Hrvaška.

 Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju pomerila s Francijo. Foto: STA
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju pomerila s Francijo. Foto: STA

DOHA > V nedeljo, na prvih tekmah osmine finala, so si mesto med osmerico zagotovile reprezentance Slovenije, Katarja, Španija in Hrvaške. Slovenci so s 30:28 premagali Makedonce, Katarci z 29:27 Avstrijce, Španci z 28:20 Tunizijce in Hrvati s 26:25 Brazilce.

Četrtfinalne tekme bodo na sporedu v sredo. Ob 16.30 sta na sporedu obračuna med Hrvaško in Poljsko ter Dansko - Španijo, ob 19. uri pa med Slovenijo in Francijo ter Katarjem in Nemčijo.

Nemčija je še ena od petih neporaženih ekip na tem SP, v tej konkurenci so še Španija, Francija, Hrvaška in Danska. Velik korak do zmage proti Egiptu s 23:16 je nemška ekipa napravila že v prvem polčasu, ko je na krilih Patricka Grötzkega, ki je zadel vseh pet strelov, po 30 minutah vodila z 12:8. V prvih desetih minutah drugega polčasa je prednost povečala na 18:10 in zlomila odpor afriških tekmecev. Poljaki so se zmage s 24:20 proti Švedski veselili na krilih bratov Jurecki, Michal in Bartosz sta zadela vsak po petkrat, en gol manj je prispeval Michal Daszek.

Francozi so takoj po prvem sodniškem žvižgu zagospodarili na igrišču in držali vse vajeti igre v svojih rokah. Pri trikolorjih je šest golov zabil Valentin Porte, enega manj pa Guillaume Jolli. Tudi na drugi tekmi je danska reprezentanca potek tekme nadzorovala vseh 60 minut. Že ob odmoru so vodili 16:10, v 27. minuti vodili že s 30:22, Islandci pa so v končnici rezultat le še “olepšali.”

STA


Najbolj brano