V novi številki Primorskih novic preberite

Na sodišču se končno nadaljuje iskanje izgubljenih milijonov komenskega podjetja Alukomen Holding, ki so ostali ujeti v novi stavbi Dunajski kristali. Toda odziv države na prvem naroku ne obeta razpleta, ki bi bil ugoden za komensko podjetje.

 Foto: STA
Foto: STA

Se želite poročiti na Zemonu? Zdaj vas bo to stalo 170 evrov.

Pari, ki se želijo poročiti v poročni dvorani dvorca Zemono, bodo morali po novem upravni enoti plačati 170 evrov. Po sklepu načelnice UE Ajdovščina dvorana namreč ni več uradni prostor za sklepanje zakonskih zvez. Tomaž Kavčič iz dvorca Zemono je presenečen: “Za nas so bili vsi pari enako dobrodošli. Sem prvi za to, da se tukaj ohranijo poroke.”

685 gospodinjstev na črno priključenih na kanalizacijo

V Komunali Koper so lani ugotovili, da se je 685 gospodinjstev samovoljno priključilo na javni kanalizacijski sistem. Ob terenskem ogledu pa so zasačili tudi 226 uporabnikov, ki nimajo urejenega primernega odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda.

Za pet evrov parkirnine 50 evrov stroškov za odvetnika

Med številnimi Slovenci, ki so v zadnjih mesecih po pošti prejeli opomin pred izterjavo zaradi neplačane parkirnine na Hrvaškem (celo za več let nazaj), je tudi Zvezdana Biderman Kekić z Belega križa. Prepričana je, da ji je odvetniška pisarna v Sloveniji, pooblaščena za izterjavo, nezakonito zaračunala plačilo odvetniških storitev. Njeni sumi so upravičeni.

Ne bodo se še združevali

Združena levica, ki je s prebojem v državni zbor poživila slovensko politično sceno, trenutno nima namena postati enotna stranka. Njene komponente poskušajo okrepiti delo na terenu, saj na nekaterih območjih sploh še nimajo niti občinskih niti regijskih odborov.

Marentič izbira direktorja

Postojnski župan Igor Marentič bo kmalu dobil svojo novo desno roko, za katero kljub namigom pravi, da ni že vnaprej izbrana.

Kmalu bo na voljo šest občinskih stanovanj

Z vsemi podrobnostmi lepo obnovljena nekdanja notarjeva hiša izpred druge vojne v Brunovem drevoredu v Tolminu s šestimi občinskimi stanovanji čaka samo še na tehnični prevzem. Vzporedno izbirajo tiste, ki se bodo vanjo spomladi lahko vselili.

Pod Mojstrovko plaz zasul turnega smučarja

Z grebena med Malim Triglavom in vrhom je v soboto okoli poldneva padel 27-letni Celjan in se pri padcu hudo poškodoval. Nekaj minut po 13. uri pa so reševalci dobili obvestilo o še eni hudi nesreči. Pod Mojstrovko, na bovški strani, se je huje poškodoval 50-letni Avstrijec. Pod grebenom Mojstrovke se je sprožil snežni plaz, ki je zajel turnega smučarja. Plaz ga je nato vrgel na površje, tako da je hudo poškodovan obležal na vrhu plazu. Z njim je bila še ena ženska, ki je poklicala na pomoč.


Najbolj brano