Pirančana zalotili s kokainom

Policisti za nadzor državne meje so pred dnevi na avtocesti pri Divači prestregli pošiljko prepovedane droge in tako bržkone prekrižali račune za praznično zabavo. Na počivališču so zalotili Pirančana, ki je imel v avtu skoraj 150 gramov kokaina. Preiskovalna sodnica ga je pred prazniki po zaslišanju poslala v pripor.

Policisti so Pirančanu zasegli skoraj 150 gramov kokaina, Foto: Gpu
Policisti so Pirančanu zasegli skoraj 150 gramov kokaina, Foto: Gpu

DIVAČA > Pred dnevi so policisti specializirane enote za nadzor državne meje na počivališču Risnik pri Divači postali pozorni na 35-letnega Pirančan. Med postopkom ugotavljanja njegove identitete so opazili, da je v predal voznikovih vrat skril polivinilasto vrečko. Odredili so mu, naj jim jo preda. Ko so jo odprli, so ugotovili, da so v njej še trije manjši zavoji, v njih pa bela prašnata snov.

Vrečko so mu zasegli in snov, ki je bila v njej, kasneje poslali na analizo. Ta je pokazala, da je Pirančan v avtomobilu prevažal skoraj 150 gramov kokaina. Policisti so mu poleg prepovedane droge zasegli še kovinski bokser, ki po zakonu o orožju sodi med prepovedano orožje. Pirančana so pridržali, postopek pa so prevzeli koprski kriminalisti.

Na koprskem okrožnem sodišču so pridobili odredbo za hišno preiskavo in pregledali tudi njegovo stanovanje. Pred prazniki so ga s kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odpeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici. Državna tožilka je zanj predlagala pripor, s čimer se je strinjala tudi preiskovalna sodnica. Po zaslišanju so ga zato odpeljali v koprski zapor. SP


Najbolj brano