Na Primorskem močna burja, na Gorenjskem sneži

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na močno burjo na Primorskem, ki bo popoldne in zvečer na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na močno burjo na Primorskem, ki bo popoldne in zvečer na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na močno burjo na Primorskem, ki bo popoldne in zvečer na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Bodo pa na Primorskem nekoliko višje temperature kot drugod po državi. Ceste so ponekod poledenele.

Najnižje jutranje temperature bodo v četrtek od -10 do -17, v zatišnih legah do okoli -20 stopinj Celzija, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Na Gorenjskem sneži, ponekod pada dež, ki je pomešan s snegom. Temperature so se spustile krepko pod ledišče.

Zaradi močne burje je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da burja v okolici Postojne povzroča nanose snega na vozišča, zato voznike pozivajo k previdnosti.

Zaradi zimskih razmer so na cestah čez prelaza Ljubelj (na avstrijski strani) in Korensko sedlo obvezne verige, zaprte pa so ceste čez prelaz Vršič ter Lokve-Čepovan in Lokve-Predmeja.

Na prometno-informacijskem centru še opozarjajo, da so zaradi nizkih temperatur ceste ponekod po državi lahko poledenele. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

STA


Najbolj brano